IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2008, 02:26   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
12 yıl önce ölen kayakçılara ‘sanal lisans’ çıkarıldı




ERZURUM'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 1996 yılında Palandöken’de meydana gelen çığ kazasında yaşamlarını yitiren iki sporcu adına 2006 yılında yeniden lisans çıkarıldığı ortaya çıktı.

Sporcu sayısını fazla göstermek için vekaletname, ikametgah belgesi ve sağlık kurulu raporu olmadan ‘sanal lisans’ çıkarıldığını öne süren Kayak Kulübü Başkanı Mustafa Efendioğlu “Oturdukları yerden lisans çıkarıyorlar. Ölmüş sporcuya lisans çıkarıldığı nerede görülmüş? Erzurum’da aktif kayakçı sayısı en fazla 400 iken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kayıtlarında 1718 olarak gözüküyor. Nerede bu kadar sporcu hiç kimse bilmiyor” dedi.

Palandöken Dağı'nın 2 bin 950 metre yüksekliğindeki Ejder Tepesi eteğinde kayak yaparken pist düzenleyen snowtrakın oluşturduğu çığın altında kalan Erzurum Kayak Kulübü sporcuları Ayşenur Dalmızrak (15), Cem Karaca (15), Muhammed Dilik (14), Selami Yolcu (14), Tuba Güngörmüş (14) ve Birgül Andiç (14) yaşamlarını yitirdi. Büyük üzüntüye neden olan çığ felaketinde yaşamlarını yitiren Ayşenur Dalmızrak ve Muhammet Dilik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 2006 yılında lisans çıkarmasıyla yeniden hatırlandı. Kayak Kulübünün aktif sporcuları arasında gösterilen Ayşenur Dalmızrak 23 Temmuz 2006'da ‘25-029001169' lisans numarası ile Muhammet Dilik ise aynı tarihte ‘25- 029001202' lisans numarası ile tescil edildi.

Lisansların sporcu velisinin vereceği vekaletname, ikametgah belgesi ve sağlık raporuyla çıkarılabildiğini anımsatan Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Mustafa Efendioğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nü masa başında ‘sanal lisans’ çıkarmakla suçladı. Başkan Efendioğlu, şöyle dedi:

“Oturdukları yerden lisans çıkarıyorlar. Böyle bir hata kabul edilemez. Ölen yavrularımızın acısını bir kez daha yaşattırken, ailelerini bir kez daha üzdüler. Ayrıca Erzurum'da aktif kayakçı sayımız en fazla 400 iken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kayıtlarında 1718 olarak gözüküyor. Nerede bu kadar sporcu hiç kimse bilmiyor. Sporcu sayısını yüksek göstererek kayak sporunda ya da diğer dallarda başarı sağlamak mümkün olmaz” diye konuştu.

Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak yaparken çığ altında kalarak yaşamlarını yitiren Erzurum Kayak Kulübü sporcuları Ayşenur Dalmızrak ile Muhammet Dilik'e 2 yıl önce lisans çıkarılması olayı ile ilgili soru üzerine Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, bunu ‘Bilgisayar hatası’ olarak nitelendirdi. Müdür Fatih Çintımar, “İki yıl önce tüm dallardaki sporcu lisanslarını TC kimlik numaralarıyla birlikte bilgisayar ortamında hazırlamaya başlamıştık. Sanıyorum ölen bu 2 sporcumuzunda lisansları bu şekilde hazırlandı. Hatadır, olabilir, altında bir şey aramamak lazım”dedi.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘sanal, çıkarıldı, kayakçılara, lisans’, yıl, Ölen, Önce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
İmamın ‘sanal’ aşkı yuva yıktı Angel Haber Arşivi 1 14 Şubat 2009 03:42
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39
Öldük bittik’ diyen çiftçi önce azarlandı, ardından salondan çıkarıldı Angel Haber Arşivi 0 22 Eylül 2008 11:10