IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   BESYO sınavında ambulans tepkisi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/129442-besyo-sinavinda-ambulans-tepkisi.html)

Cemalizim 20 Ağustos 2008 02:27

BESYO sınavında ambulans tepkisi
 
MUĞLA Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) özel yetenek sınavında yaşanan ambulans sorunu, öğrencileri ve aileleri çileden çıkardı.


Öğrencilerden Duygu Deliktaş koşarken bileği burkuldu yere düştü, baygınlık geçirdi. Pistte 15 dakika ambulans bekleyen genç kızı, ağabeyi Fatih Deliktaş kucaklayarak hastaneye götürdü. 1042 öğrencinin katıldığı yetenek sınavı sırasında yalnızca bir ambulansın hazır bulunmasına veliler tepki gösterdi. Rektör Prof. Dr. Şener Oktik, velilerin tepkisine karşı “Buraya tam teşekküllü özel bir hastane mi kuracağız” dedi.

Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na, 2008- 2009 eğitim- öğretim yılında, ‘Beden Eğitimi Öğretmenliği’, ‘Rekreasyon’, ‘Antrenörlük’ ve ‘Spor Yöneticiliği’ bölümlerine alınacak toplam 180 öğrenci için bu sabah yeterek sınavı yapıldı. Sınavlara 844 erkek, 198 kız olmak üzere 1042 öğrenci başvurdu. Kampus alanı içindeki yarı olimpik stadyumda, öğrenciler 40 derece sıcak altında 100 metre, 800 metre ve 1600 metre koşmaya çalıştı. Özellikle kız öğrencilerin böyük bölümü zor anlar yaşadı. Bazıları baygınlık geçirdi, çoğu koşuları tamamlayamadı.

Bodrum'dan gelerek sınava katılan Duygu Deliktaş 800 metre yarışı sırasında birden piste yığıldı. Bileği burkulan Deliktaş, sıcağın da etkisiyle baygınlık geçirdi. Yaklaşık 15 dakika pistte bekleyen genç kıza sağlık ekibi müdahale etmedi. Kardeşinin yerde yattığını gören ağabeyi Fatih Deliktaş, kucağına alarak ambulansın yanına götürdü.

Ambulansın yanında ağlayarak sağlık hizmeti bekleyen genç sporcuya görevliler “şov yapma” diye çıkıştı. Ambulans genç kızı pistin dışına kadar çıkarıp bıraktı. Ambulanstaki görevliler sınav yerini terkedemeyeceklerini belirterek döndü. Bunun üzerine Fatih Deliktaş, kardeşini tekrar kucağına alıp önce otomobiline, ardından da hastaneye götürdü.

Aileler de 1042 öğrencinin girdiği yetenek sınavı sırasında sadece bir ambulansın bulunmasına tepki gösterdi. Sınavları izlemeye gelen Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik de gerekli sağlık önlemlerinin alındığını ve staduymad bir doktorun hazır bulunduğunu belirtti. Velilerin tepkisinin haksız olduğunu söyleyen Prof. Dr. Oktik, “Buraya tam teşekküllü özel bir hastane mi kuracağız? Önlemlerimizi aldık. Acil bir durum olduğu zaman çok yakınımızda hastane var, oraya götüreceğiz. Sıcaklar nedeniyle sınava ara veriyoruz. Sınav ve yarışlar akşam yapılacak. Işıklandırma sistemimiz yeterli” dedi.



</B>


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net