IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2008, 02:37   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Faktoring şirketlerinin cirosunda hızlı artış




Faktoring şirketlerinin toplam cirosu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzed 28 artarak 16.5 milyar YTL'ye ulaştı.

Faktoring Derneği, 44 üyesinin yılın ilk altı ayına ilişkin bilanço sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre, üyeler yılın ilk 6 aylık dönemi 16 milyar 484 milyon YTL ciro ile tamamladı. Cironun, 14.1 milyar doları yurt içinden, 2.1 milyar doları ise ihracat faktoringinden elde edildi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre büyüme ise yurt içi faktoringde yüzde 29,92, ihracat faktoringinde yüzde 11,56 oldu.

Faktoring Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ataman, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 büyüme kaydettiklerini ifade ederek, bu verilerin, bu dönemde ticaretin faktoringle büyüdüğünü gösterdiğini ifade etti. Faktoring’in, KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu işletme sermayesi ihtiyacını giderdiğini vurgulayan Ataman, sektörün 2008 cirosunu ise 36 milyar dolar olarak öngördüklerini açıkladı.

ATAMAN: “İŞİNİ BÜYÜTMEK İSTEYEN KOBİ'LERİN TERCİHİYİZ”

Türkiye’de bankacılıktan sonra en yaygın finansman yönteminin faktoring olduğuna dikkat çeken Zafer Ataman, “Sektör olarak, 2008’in ilk 6 ayında, ticaretin büyümesine önemli bir katkı sağladık. Gerçek ticareti fonlayan bir sektör olarak, acizlik içindeki KOBİ’nin değil, işini büyütmek isteyen KOBİ’lerin tercih ettiği bir yapıya sahibiz. Bir yandan ekonominin kayıt altına alınmasına destek verirken, diğer yandan, ticareti fonlayarak büyümeye destek oluyoruz. 2008 hedefimiz ise bir önceki yıla göre yüzde 30 büyüyerek 36 milyar dolar ciro yapmak. Anadolu şehirlerindeki firmalar, faktoringi daha yakından tanıdıkça, sektör çok daha sağlıklı bir yapıya kavuşacak, büyüyecek. Şubeleşme sürecimizin hızlanması ise çok yakın bir tarihte gerçekleşecek” dedi.

ATAMAN FAKTORİNG SÜRECİNİ ANLATTI

Faktoringin, “alacaklar temlik altına alınarak, garanti, finansman, iş görme hizmetlerinden en az birinin verildiği bir finansman yöntemi” olduğunu belirten Ataman, firmaların sektörle daha fazla temas kurmaya başladığını dile getirdi. Bu noktada, 2012 ciro hedeflerinin de 100 milyar dolar olduğunu vurguladı. Ataman, faktoringin firmalara yurt içi veya dışında “güvenli ticaret” fırsatı yarattığını belirterek, şöyle dedi:

"Öncelikle yurt dışında alıcılar hakkında istihbarat yaparak, firmaların risklerini minimum seviyeye indiriyoruz. Güvenilir firmalara, mali yapıları çok güçlü olmasa da alacakları üzerinden uygun maliyetle fon olanağı yaratıyoruz. Onlar yaptıkları ticaretin karşılığını beklemeden alıyor. Böylelikle, garantili iş modelimizden yararlanarak, dış piyasalarda pazar paylarını risksiz şekilde artırma imkanı bulabiliyorlar. Düzensiz ödeme akışı karşısında, likidite sağlıyorlar. Başka bir kaynağa ya da finansman modeline gerek duymadan, kendi kaynakları ile nakit akışını düzenlemiş oluyorlar.“
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

 

Etiketler
artış, cirosunda, faktoring, hızlı, şirketlerinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Borsa Şirketlerinin Piyasa Değeri Desmont Haber Arşivi 0 06 Şubat 2015 22:06
Borsa Şirketlerinin Piyasa Değeri Desmont Gazete Manşetleri 0 22 Ocak 2015 18:49
BDDK, Girişim Faktoring'in izni iptal edildi Seth Haber Arşivi 0 25 Kasım 2014 11:55
GSM şirketlerinin Somali fırsatçılığı Aze Haber Arşivi 5 29 Ağustos 2011 16:28
Kapanan iş yeri sayısında hızlı artış Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Ağustos 2008 13:38