IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2008, 18:50   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa resmen soykırımla suçlanıyor




Fransa, Ermeni soykırımının inkar edilmesini suç sayan bir yasa tasarısını kabul etmişti. Şimdi Fransa soykırımla suçlanıyor. Fransa'nın 1994'te, Ruanda'da yapılan, 800 bin kişinin öldüğü soykırıma faal olarak katıldığına yönelik ithamların bugün ilk defa resmiyet kazandı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ruanda, Fransa'yı, 1994'teki soykırıma katılmakla suçladı.
Ruanda Soruşturma Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, soykırıma katılmakla suçlanan Fransız yetkililer arasında eski Başbakan Dominique de Villepin ve hayatını kaybeden Devlet Başkanı François Mitterrand'ın adları da yer aldı.
Fransa'nın soykırımdaki rolünü araştırmak için kurulan bağımsız komisyon tarafından bugün yayımlanan raporda, "Fransız desteğinin siyasi, askeri, diplomatik ve lojistik doğasının bulunduğu" ifade edildi. Raporda, suçlanan 33 Fransız siyasi ve askeri yetkilinin adalet önüne çıkarılmaları istendi.
Kigali yönetimi, Paris'i daha önce, yaklaşık 800 bin kişinin öldüğü katliamları yapan milis ve askerlerin eğitilmesinde ve katliamın mimarları etnik Hutu liderlerini desteklemede rolünü gizlemekle suçlamıştı.
Fransa ise bu suçlamaları kabul etmiyor ve birliklerinin o dönemde söylenenlerin aksine halka yardım ettiğini belirtiyor.
Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, bir Fransız hakimin, kendisini selefinin ölümüyle ilgili olarak yargılanması yönündeki talebini protesto etmek amacıyla 2006 Kasım ayında Fransa ile ilişkileri kesmişti. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinde ancak yakın zamanda ilerleme kaydedilmişti.

BM verilerine göre 1994 yılının haziran-ağustos döneminde Ruanda'da 800 bin Tutsi ve ılımlı Hutu'nun ölümüyle sonuçlanan soykırım hakkında bir araştırma komisyonu oluşturulmuştu.

Fransız askeri birimleri soykırımı hazırlamış

Kapsamlı araştırma ve sorgulamaların ardından çalışmalarını tamamlayan ve bugün raporunu resmen açıklanan komisyonun vardığı sonuçlara göre, bölgedeki "insani yardım operasyonlarına" katılan Fransız askeri birimleri, soykırıma doğrudan destek vermekle suçlanıyor.

Komisyonun 500 sayfalık raporunda, Fransa'nın soykırım hazırlıklarından haberdar olduğu, bu hazırlıklara katıldığı, cinayetlerde faal rol oynadığı belirtiliyor.

Raporda Fransa ayrıca, soykırımcılara istihbarat, strateji, askeri eğitim desteği sağlamakla, "öldürülecek kişilerin listesinin belirlenmesine katkıda bulunmakla", "silah temin etmekle" suçlanıyor.

Soykırım suçlamasına resmiyet kazandırmamak için baskı yaptılar

Ruanda Araştırma Komisyonu'nun, "AB Dönem Başkanı" Fransa'yı resmen suçlayan raporunun "bomba tesiri yapacağı" ifade ediliyor. Komisyon, raporunda, Ruanda hükümetine, "Fransa devletine karşı uluslararası kurumlarda suç duyurusunda bulunmasını ve dava açmasını" öneriyor.

Fransa, çeşitli yöntemlerle Ruanda hükümetine baskılar yaparak söz konusu soykırım suçlamalarına resmiyet kazandırılmaması için çaba harcıyordu. Uzmanlar, Ruandalıların bu baskılara boyun eğmediklerini, gerçeklerin ortaya çıkmasından yana tavır koyduklarını ifade ediyorlar.



</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fransa, resmen, soykırımla, suçlanıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LG, vandalizm ile suçlanıyor! Deep Cep Telefonlar 0 19 Eylül 2014 01:03
Ermeniler kafayı soykırımla bozdu BLaCK_and_WHiTe Haber Arşivi 0 21 Ekim 2007 23:59