IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2008, 20:26   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İngiliz Clarissa için rahip ve imam dua etti




MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne 10 yıl önce tatil için gelen ve buraya yerleşen 61 yaşındaki Çin asıllı İngiliz vatandaşı kadın Clarissa Wei Ying Ager, kolon kanserinden ölünce, vasiyeti üzerine ‘cennet’ dediği Fethiye'de toprağa verildi. Clarissa Wei Ager'in mezarı başında yapılan törende İngiliz rahibin yanı sıra yine vasiyeti gereği Türk imam da hazır bulundu. Hıristiyan inanışına göre gömülen Clarissa için imam dua okudu.


İlk eşi öldükten sonra Gordon Ager ile evlenen Clarissa Wei Ager, ailesiyle birlikte 10 yıl önce Fethiye’ye yerleşti. Fethiye'de kısa adı FİG olan Fethiye Ulusal Grubu’nun oluşturulmasında aktif rol oynayan, zihinsel özürlü çocuklara öğretmenlik yapan Clarissa Wei Ying Ager, 4 arkadaşı ile yardıma muhtaç çocuklara da burs sağlamak için yıllarca çalıştı. 2 yıl önce yakalandığı kolon kanserini yenmek için İngiltere'de tedavi gören Ager, 2 ay önce eşine Türkiye'ye gitmek istediği belirterek, “Eğer ölürsem Fethiye'de toprağa verilmek istiyorum” diye vasiyette bulundu.
Fethiye'ye getirilen İngiliz Ager, önceki gün Fethiye'deki evinde vefat etti. Clarissa Wei Ying Ager için Fethiye Belediyesi Çatalarık Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Cenaze törenine eşi Gordon Ager ile birlikte oğlu Brendon, kızı Tanya, Fethiye Ulusal Grup Başkanı Suzın Tekin, Fethiye Belediye Meclis Üyesi Dilek Dinçer ile Ager ailesinin çok sayıda İngiliz ve Türk dostu katıldı. Cenazede, daha önce görev yaptığı İngiltere'de emekli olan ve bir süredir yerleştiği Fethiye'de, ölen Hıristiyanların cenaze törenlerinde bulunan İngiliz rahip David Groom'un ardından, Fethiye Belediyesi İmamı Ramazan Boztaş da dua etti.

TÜRK VE İNGİLİZLER EL AÇIP DUA ETTİ

Rahip David Groom ile ölen İngiliz Clarissa Wei Ying Ager’in arkadaşları hayat hikayesini anlatıp, duygularını dile getirdi. Türk İmam Ramazan Boztaş ise, kabir duasının ardından Ager'in ruhuna Fatiha okudu. Bu sırada cenaze törenine katılan Türk ve İngilizler ellerini açıp dua etti. Mezara yerleştirilen tabutun üzerine çiçekler atılırken, eşi ve çocukları gözyaşlarını tutamadı. Bu sırada Clarissa’nın çok sevdiği bir melodi müzik kutusundan dinlendi.

Clarissa Wei Ying Ager’in eşi Gordon Ager, eşinin Türkiye’yi ve Türkiye’deki dostlarını çok sevdiğini belirterek, “Bu yüzden Fethiye’ye yerleştik. Geçen günlerde İngiltere’de tedavi olurken, Fethiye’ye gitmek istediğini söyledi. ‘Ölürsem beni Fethiye’de toprağa verin’ vasiyeti vardı. Aynı zamanda Türk imamın da cenazesinde bulunmasını istedi. Vasiyetini yerine getirdim. Ben de eşimin yanına gömülmek istiyorum. Bu yüzden Fethiye Belediyesi’ne başvurup mezar yeri satın aldım” diye konuştu.



</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
clarissa, dua, etti, icin, imam, rahip, İngiliz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Budist rahip genç kıza tecavüz etti Seth Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 11:59
Çocuk gelin ihbar etti, imam hapis cezası aldı Seth Haber Arşivi 0 06 Ağustos 2014 12:07
Erdoğan imam hatipli kız öğrencilerle sohbet etti PassioN Haber Arşivi 0 25 Şubat 2012 18:39
Bir imam, bir rahip, bir haham aynı odada Bartimus Haber Arşivi 0 07 Aralık 2007 04:43