IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2008, 20:29   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baba Hayal: Sıra bana mı gelecek




AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastinde azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal’in, cinayet günü İstanbul'da olduğu anlaşıldığı gerekçesiyle önceki gün gözaltına alınması, ailesini tedirgin etti.

Hayal kardeşlerin babası Bahattin Hayal, olayın aydınlatılmasını istediklerini belirterek, “Sanki olayı aile planlamış gibi gösterilmek isteniyor. Yasin’den sonra Osman’ı da gözaltına aldılar. Oğullarımdan sonra şimdi sıra bana mı gelecek” dedi.

Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı azmettirdiği ve cinayeti planlayan ekibin içinde yer aldığı iddiasıyla cezaevinde olan Yasin Hayal’in ağabeyi Osman Hayal, geçen salı gecesi Trabzon’un Pelitli Beldesi’ndeki işyerinde gözaltına alınmış ve sorgulanmak üzere İstanbul’a götürülmüştü. Yasin’den sonra Osman Hayal'in de Hrant Dink cinayetiyle ilgisinin olduğu iddiası babaları Bahattin Hayal’i tedirgin etti. Bahattin Hayal, oğlu Osman Hayal'in gözaltına alınmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Emniyete götürüp ifadesini alacaklarını söylediler. Büyük oğlumu, polislerle Osman’ın işyerine gönderdim. Biraz sonra Osman’la birlikte eve döndüler. İş elbiselerini değiştirirken iki polis odasında bekledi. Tepki gösterince, ‘Kaçmasın diye bekliyoruz’ dediler. Sonra götürdüler. Sabah İstanbul’a gönderdiklerini öğrendim. Daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden aradılar ve ‘Oğlunuz bizim misafirimiz olacak. İfadesini alacağız’ dediler. Sonra televizyonda Osman’ı gördüm. Ellerine kelepçe vurmuşlar. Güya sadece ifadesini alıp bilgisine başvurmak üzere almışlardı. Niye kelepçe vurdular anlamadım.”

Bahattin Hayal, Dink cinayetinin ilk günlerinde oğlu Osman Hayal’in Bodrum’da bir turistik işletmede çalıştığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dink cinayetinin hemen öncesi veya sonrasıydı. Bodrum’dan gelirken İstanbul’da dayısına uğradı, sonra da Trabzon’a döndü. Dayısı Trabzon’a dönmesini istemedi ama o döndü. 10 gün kaldı, tekrar dayısının yanına gidip onun yanında çalışmaya başladı. Bir hafta sonra tekrar Trabzon’a döndü. Hrant Dink öldürüldüğü gün Yasin Trabzon’daydı. Osman’ın da bu olayla ilgisi yok. O gün telefonunun İstanbul’dan sinyal verdiği iddia ediliyor. Osman o gün İstanbul’daysa olayın içinde mi olacak. Osman’ın telefonu daha önce incelendi, Yasin ve diğer zanlılarla hiç görüşmediği ortaya çıktı. Osman ekmeğinin peşinde. Gerçeklerin ortaya çıkmasını aile olarak biz de istiyoruz. Yasin kullanıldı mı, bu işin içine nasıl çekildi hepsi ortaya çıkacak. Ama Osman’ın bu olayla ilgisi olmadığını açıkça söyleyebilirim. Serbest bırakılacağını düşünüyorum.”

Bahattin Hayal, ailesinin başına gelen olaylar için de çok üzgün olduğunu belirtti.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baba, bana, gelecek, hayal, sıra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayal Bana Yakın Yar Bana Uzak - Aşık Veysel Şatıroğlu Sevda Şairler ve Şiirleri 0 12 Eylül 2012 00:36
Noel baba gelecek aLKoLiK İtiraf Ediyorum 4 08 Ekim 2008 14:35
Sıra Sanada geleCek кααη™ Fıkra 0 15 Temmuz 2007 17:09