IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2008, 23:32   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarımsal ilaçta reçeteli satış görüşe açıldı




Adana Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Saim İnce, tarımsal ilaçların reçeteyle satılmasından yana olduklarını ve desteklediklerini bildirdi.

İnce, tarım ilaçlarının Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, tarım ilaçlarının reçete ile satışını zorunlu hale getirecek yönetmelik taslağını görüşe açtığını hatırlattı.

Hastalıkların tarlalarda uzmanlar tarafından tespit edilmesi, uygun ilaçların belinlenmesi ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayacak reçete sistemine taraf olduklarını ve desteklediklerini belirten İnce, şöyle devam etti:
“Ancak, 6. maddede belirtilen, reçete yazma yetkisine sahip olarak gösterilen devlet kurumlarında ve kuruluşlarda çalışan ziraat mühendisleri ile teknisyen ve teknikerler, üniversitelerdeki akademisyenlerden ziyade, ağırlıklı olarak özel çalışan ziraat mühendislerinin yapması gerektiğini düşünüyoruz. Kurum ve kuruluşlarda çalışanlar ile akademisyenler mevcut görevlerini mi yürütecek, yoksa, tarlalara gidip reçete mi yazacak?”

Ayrıca aynı maddede belirtilen, ziraat teknikeri ve teknisyenlerinin de reçete yazmasında sakıncalar olabileceğini ifade eden İnce, “Bir sağlık teknisyeni nasıl reçete yazamıyorsa, reçeteyi yazma görevi de uzman olan ziraat mühendislerince yapılmalı. Bu konuda eğitimleri de ziraat odaları verebilir” dedi.

İnce, reçetelerin etken madde üzerinden yazılmasının, belli bir ticari marka üzerinde uzlaşılmasını da önlemesi açısından yararı bulunduğunu ve doğru olduğunu vurguladı.

NARENCİYEDE RUHSAT SIKINTISI

Yüreğir Turunçgil Üreticileri Derneği Başkanı Remziye Karakucak ise yönergeyle birlikte, yalnızca ruhsatlı ilaçların kullanılabileceğini kaydederek, narenciyede en büyük sıkıntının, az sayıda ruhsatlı ilaç bulunması olduğunu söyledi.
Narenciyede kullanılan ilaçların ruhsatlandırılması çalışmalarının, hem ilaç firmaları hem de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hızlandırılması gerektiğini belirten Karakucak, “yönetmeliğin asıl amacı olan, kullanılan ilaçları kayıt altına alma düşüncesini ise doğru buluyor ve destekliyoruz” dedi.

Yönetmelikle, üreticilerin, kullandığı ilaçların ne olduğu, ne zaman ve ne dozda kullanıldığını kayıt altına alması gerektiğini hatırlatan Karakucak, “biz zaten Adana'daki narenciye üreticilerine kayıt için defter dağıtıyoruz ve bunları kullanıyorlar. Bu konuda sıkıntı yaşanmayacaktır. Ancak, reçete uygulamasında denetim bakanlık elemanlarınca yapılacak. Denetimler ne kadar etkin olacak, bu konuda endişelerimiz var” diye konuştu.

Geçiş sürecinde bazı sıkıntıların yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Karakucak, “Yaşanacak sıkıntıların ivedilikle çözülmesi üretici açısından yararlı olacaktır” dedi.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aÇıldı, görüşe, ilacta, reçeteli, satıŞ, tarımsal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ilaçta geri çekme Deinonychus Sağlık Köşesi 0 09 Ekim 2011 14:51
Depresyona karşı reçeteli film Lucifer Ruh Sağlığı 0 18 Ağustos 2010 06:28
PKK'lılara sahte reçeteli ilaç Lucifer Haber Arşivi 0 08 Nisan 2010 14:52