IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2008, 23:36   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yelkeni yırtılan sporcuya, kızgın güneş cezası




MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde optimist yaz kursuna katılan 7 yaşındaki Yiğit Top'un yelkeni yırttığı için antrenörü tarafından ıslatılıp, 1 saat boyunca güneş altında yakıcı sıcakta bekletildiği iddia edildi.

Cezaya küçük yelkencinin ailesi tepki gösterirken, antrenör Serdar Çiçek, “Kabine soktum ve üzerin su tuttuktan sonra güneşte kurusun istedim. Ama bunu gören veliler yanlış değerlendirdi. Eğitim sırasında vereceğimiz cezalar da kimseyi ilgilendirmez. 4 saat güneş altında eğitim gören çocuk birazcık güneş altında kalmışsa ne olmuş” dedi.

Olay, dün Bodrum Belediyesi'ne ait İçmeler Yelken Kulübü’nde meydana geldi. Antrenman bitiminde optimistini karaya çıkarmak isterken yelkeninin bir bölümü yırtılan Yiğit Top'un, antrenörü 26 yaşındaki Serdar Çiçek tarafından arkadaşlarının gözleri önünde önce kabine sokulup suyla dakikalarca ıslatıldığı, ardından dışarı çıkarılarak güneş altında sıcakta, elleri yukarı kalkık şekilde 1 saat boyunca bekletildiği öne sürüldü. Olayı gören bazı veliler tepki gösterip şikayetçi oldu.

Sezon boyunca 105 öğrenciye 3 antrenör ile eğitim verdiklerini anlatan Serdar Çiçek kendini savundu. Çiçek, “Veliler şikayetlerinde yanlı ve taraflı davranıyorlar. Her çocuk denizden çıktıktan sonra duş alıyor. Ben de Yiğit’i kabine soktum ve üzerin su tuttuktan sonra güneşte kurusun istedim. Ama bunu gören veliler yanlış değerlendirdiler. Eğitim sırasında vereceğimiz cezalar da kimseyi ilgilendirmez. 4 saat güneş altında eğitim gören çocuk birazcık güneş altında kalmışsa ne olmuş” diye konuştu.

Minik Yiğit ise antrenörünün kendisini cezalandırdığını belirterek, “Öğretmenim yelkeni kasıtlı yırttığımı söyledi. Önce ıslattı sonra lastiklerin üzerine çıkıp güneşte bekle kurursun diyerek beni cezalandırdı” dedi.

Baba Mahir Top da kursta bu tür cezaların sık sık verildiğini ileri sürerek, yine de oğlunun antrenmanlarına devam edeceğini, böyle bir olayın yaşanmamasının daha iyi olacağını söyledi.

TEPKİ GÖSTERDİ DİYE TORUNU KURSTAN ATILDI

Bu arada, torunu 8 yaşındaki Osman Akar'ı kursa getiren yazar Hale Kıyıcı, güney altında bekletilen Yiğit Top'un gölgeye alınmasını sağladı.

Hale Kıyıcı antrenör Çiçek'le tartışırken “Bu şekilde 7 yaşındaki bir çocuğu kızgın güneş altında bekleterek işkence yapamazsınız. Bu antrenörlük ve eğitim formasyonuna uymaz. Çocuk hata yaptıysa, yelkeni yırttıysa, bunun cezası böyle verilmez” dedi. Olaydan bir gün sonra torunu Osman Akar'ı yine kursa getiren Kıyıcı'ya yöneticilerden Meral Günday’ın “Torununuz artık kursa devam edemez” dedi.
Bir gün önce minik yelkenci Yiğit Top'un güneş altında bekletilmesine tepki gösterdiği için torununun kurstan çıkarıldığını ileri süren Hale Kıyıcı, “Küçücük bir çocuğun kızgın güneşte ellerini ileri doğru uzatarak bekletildiğini görünce çılgına döndüm ve tepki gösterdim. Bunun karşılığında kulüp yöneticileri beni cezalandıracaklarına torunumu cezalandırıp, kurstan çıkarıldığını ve eğitime alınmayacağını söylediler. Durumu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Yelken Federasyonu’na bildirdim. Eğitim ile ilgisi olmayan kişilerin yaptığı bu işkence insanlık ayıbı” dedi.

ANTRENÖRÜN KUSURU YOK”

Yelken kulübü yöneticisi Meral Günday ise Hale Kıyıcı’nın antrenmanlara sık sık müdahale ettiğini ve sıkıntı yarattığını bu nedenle kulüpten uzaklaştırmak istediklerini söyledi.

Günday, “İnkar etmiyorum, parasını verdim kulüpten ayrılmasını istedim. Olayı araştırdığımızda antrenörün bir kusuru olmadığını öğrendim. Çocuklar zaten 4 saat eğitim sırasında güneşin altında kalıyor. Ancak yine de konuyu yakından araştırıp bu tür tatsız olayların yaşanmaması için elimden geleni yapacağım” dedi.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
cezası, güneş, kızgın, sporcuya, yelkeni, yırtılan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürk’ün spora ve sporcuya verdiği önem xena Atatürk Köşesi 0 15 Eylül 2014 17:51
Yelkeni Şiir Olanın Rüzgarı Aşk Olur.. (Ali Haydar Timisi) Afrodit Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Ocak 2011 16:21
Eskiyen yırtılan çoraplarınızı atmayın:D Ay Ah Kadınlar 0 05 Kasım 2010 13:46