IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2008, 00:04   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşırı kilolu çocuklar ailelerinden zorla alınacak




İNGİLTERE'de obezite sorunun girerek artması nedeniyle, konuya çözüm bulmak için milyarlarca sterlin harcayan yerel yönetimler çaresiz kalınca Yerel Hükümetler Birliği, aşırı kilolu çocukları ailelerinin elinden zorla alıp, özel bakıma tabi tutulmalarını istedi.

İngiltere'de hızla yayılan obezite sorununu çözmek için hükümet okul mutfaklarını elden geçirdi. Hükümet, öğle yemeği menülerinden patates kızartması, hamburger gibi yağlı besinleri çıkararak, sebze ağırlıklı yemekler konusunda ısrar etti. Yıllardan bu yana yemeklerle beslenen öğrenciler buna itiraz edince proje istenen başarıya ulaşamadı. Bunun ardından yetkililer, aileleri eğitme yoluna gitti. Bunda da başarısız olununca, imdi obez olan çocukların ailelerinin elinden zorla alınarak özel bir merkeze konmaları gündeme geldi.

İngiltere ve Galler'de 400 belediyeyi temsil eden Yerel Hükümetler Birliği, sosyal hizmetler bölümü çalışanlarının, ciddi sağlık sorunları olan aşırı kilolu çocuklar için zorlayıcı önlemler alma yoluna gideceğini açıkladı. Konuyla ilgili ailelere eğitim programı hazırlayan Sosyal Servis'in bu projenin başarılı olmaması nedeniyle aşırı şişman çocuklara ‘ana-baba ihmali kurbanları' muamelesi yapmak zorunda kalabileceği ifade edildi.

İngiltere'de yapılan son araştırmalar, 2012 yılına kadar yaklaşık 1 milyon obez çocuğun kalp hastalıkları, inme, yüksek tansiyon ve diabet gibi sorunlarla karşılaşacağını gösteriyor.

İstatistiklerin İngiltere'nin dünyanın ‘obezite başkenti’ olma yolunda hızla ilerlediğini ortaya koyduğu belirtildi. 2004 yılında yüzde 10 olarak belirlenen erkek obez çocuk oranının 2025 yılında yüzde 25'e yükseleceği; yine aynı yaş grubundaki obez kız çocuğu oranının yüzde 14'e çıkacağı hesaplandı.

İngiltere gündeminden düşmeyen şişmanlık sağlık sorunları yanı sıra ekonomik sorunları da beraberinde getirdi. Okular şişman öğrenciler nedeniyle sınıflarda daha büyük mobilya, kantin ve jimnastik salonuna gereksinim duyuyor ve bunun için oldukça yüklü masraflar yapılıyor.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
ailelerinden, alınacak, aşırı, cocuklar, kilolu, zorla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kilolu Çocuklar için Beslenme Önerileri PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2014 22:51
BBC Türkçe Aşırı Kilolu Hamile Kadınlara Yeni Rehber İlkeler Lucifer Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2010 15:16