IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2008, 00:18   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Psikiyatri okuyacağım'




Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ve sağ kolu olmayan öğrenci İrfan Töreci, kendisinde bir değişiklik olmazsa tıp fakültesini bitirdikten sonra psikiyatri bölümünü tercih etmeyi düşündüğünü söyledi.


Töreci'ye sınavlara hazırlandığı Yüksekova'daki dershane tarafından 7 yıl boyunca aylık 500 YTL'lik eğitim bursunu içeren taahhütname ve çeşitli hediyeler düzenlenen törenle verildi.

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Töreci, sınava nasıl hazırlandığını anlatırken 7. sınıfa kadar köyde okuduğunu ve 8. sınıftan itibaren Yüksekova'ya geçerek dershaneye başladığını söyledi.

Çobanlığı ilköğretim sürecinde yaptığını kaydeden Töreci, “Çobanlık diyemeyiz aslında. Bildiğiniz gibi bu meslek bizde doğaldır. Herkes bunu yapmak zorunda. Geçim kaynağımız budur. Bunun için ben çobanlık yaptığımı övünerek söylüyorum. Bu bir görevdir” diye konuştu.

Haber fotoğraflarında çoban giysisi giyme nedenine ilişkin soru üzerine Töreci, yaşadığı yerde okulun kapanmasının ardından herkesin tarlada çalıştığını, hayvanlara baktığını ifade ederek, “Maddi durumum da pek iyi diyemem. Haberde de o çoban kıyafeti giydiğim için çok mutluyum. Çünkü bizim köydeki insanlar bol bol giyiyor” dedi.

Töreci, başarılarından söz ederken lise giriş sınavında Alparslan Öğretmen Lisesi'ni kazandığını ve bir dönem bu okulda okuduğunu kaydederek, ancak ailesini çok özlediğinden yatılı olan bu okulu bıraktığını ve düz liseye geçtiğini anlattı.

Lise son sınıfta başka bir dershaneye geçtiğini, öğretmenlerinin desteğiyle bu başarıyı elde ettiğini belirten Töreci, “Tabiri caizse 'inek' gibi çalışmadım diyebilirim. Düzenli çalıştım. Arkadaşlarıma tavsiyem, en önemlisi düzenli çalışmak. Azim de çok önemli” dedi. Töreci, sınava hazırlanırken haftada bir kez tenise ve sinemaya gittiğini de söyledi.

Doktor olma nedenine ilişkin soru üzerine de Töreci, 1995 yılında 5 yaşında iken elektrik çarpması sonucu sağ kolunu kaybettiğini belirterek, “Eğer o zamanlar bizim bölgede doktor olsaydı kolumu kaybetmeyecektim” dedi.

Bedensel engelinin tıp eğitiminde engel oluşturup oluşturmayacağına ilişkin soruya Töreci, son sınıfa kadar hedefinin tıp olmasına rağmen yerleşememe korkusu yaşadığını, ÖSYM'ye rapor gönderdiğini ve doktor olup olamayacağına yönelik sorular sorduğu karşılığını verdi.

Yetkililerin kendisine cerrah dışında her şey olabileceğini söylediğini aktaran Töreci, “Ben de bir değişiklik olmazsa okulu bitirdikten sonra psikiyatri kısmını tercih etmeyi düşünüyorum zaten. Bu alanın bedenle ilgili pek bir şeyi yok” dedi. Töreci, eğitimini tamamlamasının ardından da kendi bölgesinde görev yapmak istediğini söyledi.

“BAŞARIM NORMAL, YATIRIM YAPILSA TÜRKİYE BİRİNCİLERİ ÇIKAR”

Yardımlara ilişkin bir soruya Töreci, “Herkes arıyor da ben telefonları kapattım. Yani herkes kesin bilmiyorum ama reklamını yapmak için telefonla arayacaktır. Beyanlarda bulunacaktır” karşılığını verdi. Töreci, şu ana kadar dershaneden verilen dışında kesinleşen bir bursun olmadığını ifade etti.
Töreci, devlet yetkililerinin arayıp aramadığı sorusuna, “Dün aramadılar. Ama bugün aramış olabilirler. Ben telefonlarımı kapattığım için bilemiyorum” yanıtını verdi.

Böyle bir başarının Doğu'dan çıkmasının herkesi şaşırttığını, ancak başarısının kendisi için normal olduğunu vurgulayan Töreci, “Yani bizim bölgeye yatırım yapılırsa ben Hacettepe Tıpı kazandım ama, Türkiye birincilerinin çoğu oradan çıkacaktır. Bundan hiç şüphem yok. Orada çok nitelikli öğrenciler var” dedi.
Aslında dershaneye gitmediği yönünde beyanlar bulunduğunun belirtilmesi üzerine de Töreci, yanında bulunan öğretmenini göstererek, kendisinin 5 yıldır öğretmeni olduğunu ve son dönemde birlikte aynı dershaneye geçtiklerini belirtti.

Dershanenin Yüksekova Koordinatörü Mehdi Kamalı da basında “çoban” ifadelerinin ön plana çıkarılmasını hoş karşılamadıklarını, Töreci'nin çok başarılı olduğunu, deneme sınavlarındaki puan ortalamasının 290 dolayında olduğunu söyledi.

Kamalı, Töreci'nin kazandığı okula daha önce da öğrenci gönderdiklerini ve bu öğrencinin son sınıfa geldiğini söyledi.

Bu yıl da Boğaziçi, Marmara gibi üniversiteleri kazanan öğrenciler bulunduğunu kaydeden Kamalı, Yüksekova'da bir fen lisesinin bulunması halinde başarıların daha da artacağını belirtti.

Töreci ve ÖSS Türkiye birincilerinden Fırat Cem Yücel daha sonra pasta kesti.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
okuyacağım, psikiyatri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Psikiyatri Hakkında Hersey PySSyCaT Ruh Sağlığı 0 26 Ekim 2014 15:21
Karaciğer Ve Psikiyatri. Katherina Ruh Sağlığı 0 02 Ekim 2012 15:57
Kur`an ve Psikiyatri Kalemzede İslamiyet 0 11 Temmuz 2011 16:54
Varoluşçu Psikiyatri YapraK Felsefe 0 29 Mart 2009 17:38
Psikiyatri İktidarı YapraK Felsefe 2 29 Mart 2009 06:30