IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2008, 15:21   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Batman’da AB’li konuk öğrencilere ‘Nataşa’ yakıştırması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AVRUPA Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ‘Gençlik Değişim Projesi’ kapsamında Batman'a gelen Litvanya, Letonya ve Romanya’dan 18 öğrencinin, gezmek için götürüldükleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerine, kızların kıyafetlerinin ‘fazla açık’ olduğu gerekçesiyle alınmadığı iddia edildi. Projenin Batman sorumlusu Seyhmus Özbek, kız öğrencilere TPAO’nun güvenlik görevlilerinin ‘Nataşa’ yakıştırması yaptığını belirterek, “Bize, ‘aracınızdaki bu Nataşaların işi ne? Tesislerimize Nataşaları almıyoruz’ diye yaklaşım gösterdiler” dedi. TPAO Güvenlik Sorumlusu Necati Adıyaman ise, “Kapıdaki elemanlarımız onları yanlış anlamış olabilir. Sadece AB’li konuklara değil herkese yönelik bu uygulamamız var. Yanlış anlaşılma varsa heyetten özür diliyoruz. Konuklara ‘Nataşa’ denilip denmediğini de araştırıyoruz” diye konuştu.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ‘Gençlik Değişim Projesi’ kapsamında 17- 23 Ağustos tarihleri arasında Batman’da ağırlanan Litvanya, Letonya ve Romanya’dan yaşları 18 ile 22 arasında değişen 18 kişilik grupta bulunan 9 kız öğrencinin ‘açık’ kıyafet giydikleri gereçesiyle ‘Nataşa’ yakıştırması yapılarak TPAO tesislerine alınmadığı iddia edildi. Projenin Batman sorumlusu öğretmen Şeyhmus Özbek, Batman Lisesi Tiyatro Grubunun ‘Çirkin Ördek’ adlı projesi kapsamında AB’li gençleri bir hafta süreyle kentte konuk ettiklerinde karşılarına bir dizi problem çıktığını söyledi.

‘NATAŞALARI ALMIYORUZ’

Bir süre önce bazı Alman turistlerin Ağrı’da PKK’lı teröristler tarafından kaçırılmasının ardından Almanların yerine ikinci yedek grup olan Litvanya, Letonya ve Romanyalı öğrencilerin kente geldiğini belirten Özbek şunları söyledi:


“Konuklarımızı buraya davet etmek için her yolu deniyoruz. Buraya geldikten sonra maalesef bazı engel ve yakıştırmalar bizleri de üzüyor. Konuklarımızı Batman’daki TPAO tesislerine götürmek istedik. Ancak kapıda bize, ‘aracınızdaki bu Nataşaların işi ne? Tesislerimize Nataşaları almıyoruz’ şeklinde yaklaşım gösterdiler. Biz de tesislere girmeden ayrıldık.”
TPAO Güvenlik Sorumlusu Necati Adıyaman, tesislere giriş- çıkış yapan herkese yönelik kimlik araştırması yaptıklarını belirterek, “Kapıdaki elemanlarımız onları yanlış anlamış olabilir. Sadece AB’li konuklara değil herkese yönelik bu uygulamamız var. Yanlış anlaşılma varsa heyetten özür diliyoruz. Konuklara ‘Nataşa’ denilip denmediğini de araştırıyoruz” dedi.

‘ÇARŞIDA GENÇLER PEŞİMİZE TAKILDI’

Üniversiteli öğrencilerin sözcülerinden Litvanyalı Liga Andersone, Letonyalı History Student ve Romanyalı Idana Chiriac, ilk kez geldikleri Batman’da en çok tarihi ilçe Hasankeyf’i beğendiklerini söyledi. Rahat giyimi her zaman tercih ettiklerini belirten Liga Andersone yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çarşı merkezine çıktığımızda rahat değiliz. İlk günlerde dışarıya çıkmayı denedik ama arkamıza bir yığın genç takıldı, rahatsız olduk. Çoğu kişinin gözü üzerimizde, bu da bizi ürkütüyor. Alman grup gelmeyince biz yedek grup olarak Türkiye’nin doğusunu tanımak istedik, fakat gençlerin arasına katılmaktan kaygılıyız. Tacize uğrarız diye kaldığımız yurt binasından çıkamadık. Bir yere gittiğimizde de toplu olarak hareket ediyoruz. Keşke rahat bir şekilde burada dolaşsaydık. Burada kültürlerimizi paylaşmak istiyoruz. Ancak bazen yanlış da anlaşılıyoruz, bu bizi üzüyor.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘nataşa’, ab’li, batman’da, konuk, yakıştırması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
TSK’da İsrail’in ‘truva atları’ System Haber Arşivi 0 07 Eylül 2010 14:39
‘’Hoşgelmiştin’’ kalbime [Hoşça Çık…] Hayal Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Nisan 2010 10:45
DTP’li Ayna’nın ‘PKK ile diyalog kurun’ sözlerine inceleme Kan Haber Arşivi 0 03 Nisan 2008 14:26