IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2008, 23:07   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üniversitede başımı açacağım’




SİVAS’ta, Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) Türkiye 9’uncusu olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan ve üniversiteye başlayacak olmanın mutluluğunu yaşayan, günlük hayatında türban takan Hatice Koç, “Üniversiteye başlamadan önce Anıtkabir’i ziyaret edeceğim. Üniversitede başımı açacağım” dedi.

Sivas Fen Lisesi mezunu olan Hatice Koç, ilk kez girdiği ÖSS’de sayısal-2 puan türünde 377 puan alarak hem Türkiye 9’uncusu hem de Sivas 1’incisi oldu. Babası Hasan Koç asgari ücretle kentteki bir kuru yemişçinin deposunda işçi olarak çalışan, annesi Şerife Koç ise ev kadını olan 17 yaşındaki Hatice Koç, Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazandı.

ANIT KABİRİ ZİYARET EDECEK

Bu başarısıyla büyük bir mutluluk yaşayan Koç, fakülteye kayıt yaptıracağı günü iple çekiyor. Koç’un ailesi de çocuklarının eğitim masraflarına katkı sağlamak amacıyla burs arayışlarını sürdürüyor. Üniversiteye başlamadan önce Ankara'da ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etmek istediğini söylmeyen Hatice Koç, “Anıtkabir’e gitmek istiyorum. Çünkü Atatürk bilime en çok önem veren insanlardan biriyidi. Belki şimdi üniversiteye gidecek olmamızı bile ona borçluyuz. Ayrıca üniversiteye başlamadan önce Anıtkabir’den daha iyi ziyaret edilebilecek bir yer olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden Ankara’ya gitiğim zaman ziyaret etmeyi istiyorum” dedi.

BAŞIMI AÇACAĞIM

Günlük hayatında türban takan Hatice Koç, yıllardır verdiği emeğin karşılığını önemli bir üniversiteyi kazanarak aldığını belirterek, “4 yıldır lisede, üniversiteyi kazanmak için emek veriyorum. Şu anda üniversiteye başı kapalı olarak girmek mümkün değil. Eğer türbanımı takmakta ısrar edersem, bunca yıl verdiğim emeklerimin hiç bir anlamı ve değeri kalmayacak. Yıllarca boşuna uğraşmış olacağım. Bu nedenle üniversiteye gittiğimde başımı açacağım. Peruk takmayı da düşünmüyorum.” diye konuştu.

Maddi nedenlerle devlet üniversitesi tercihi yaptığını söyleyen Hatice Koç, “Maddi olarak insanlar arasında fark olması beni korkuttu. Tıbba karar verince Hacettepe Üniversitesi’nden başka bir yer düşünmüyordum. İlerde okulum bitiği zaman Kardiyoloji doktoru olmak istiyorum. İlginç olduğu için bu bölümü seçeceğim” dedi.

TELEVİZYON SEYREDİP, MÜZİK DİNLİYOR

Koç, “Zaman zaman günde 5-6 saat televizyon izliyorum. Hayatım normal devam ediyor. Çok fazla televizyon izliyorum. Kitap okuyorum, arkadaşlarımla geziyorum yani çok enteresan bir yaşantım yok” diye konuştu.
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

 

Etiketler
açacağım’, başımı, Üniversitede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başımı yastığa koyduğumda sendeyim.. Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Eylül 2014 14:32
Berksan - Alıp Başımı Rhytia A, B, C, Ç 0 12 Mart 2014 20:24
‘Erdoğan’ın papağanı’na dava açacağım Zen Haber Arşivi 0 23 Mayıs 2013 12:45
Fettah Can'a Yakında Dava Açacağım Thetis Haber Arşivi 0 30 Mayıs 2012 18:13