IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2008, 15:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsim benzerliği rahminden etti




Denizli'deki sağlık skandalına soruşturma başlatıldı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Emineler karıştı, idrar şikayeti olan kadının rahmi alındı


DENİZLİ Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde adları Emine olan iki hasta karıştırılınca, idrar yolunda enfeksiyon bulunan kadınının rahmi ‘Tümörlü’ diye alındı. Skandalın ortaya çıkması üzerine, Emine Çelik'in eşi İlahettin Çelik Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Denizli Merkez'e bağlı Gümüşler Beldesi'nin Gültepe Mahallesi'nde oturan 5 çocuk annesi 39 yaşındaki Emine Çelik, idrar yollarındaki rahatsızlığı nedeniyle 2 ay önce Denizli Devlet Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Dr. Murat Çelik'in özel muayenehanesine gitti. Çelik, genç kadını daha sonra da Denizli Devlet Hastanesi'nde kontrol etti, idrar yollarındaki sorunu gidermek için küçük bir operasyon yapacağını söyledi. İddiaya göre, Emine Çelik'e operasyon yapılacağı gün, Dr. Çelik'in işi çıktı ve hastaneden ayrıldı. Bu sırada, rahminde tümör olduğu belirlenen 50 yaşındaki Emine Çalıkuşu adlı hasta da ameliyata hazırlandı. Görevliler, aynı odada kalan Emine Çalıkuşu yerine ameliyathaneye 39 yaşındaki Emine Çelik'i götürdü. Dr. Ali Ünsal Yozgatlı, kendi hastası zannederek Emine Çelik'in rahmini aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayın ortaya çıkması üzerine, Emine Çelik'in eşi İlahettin Çelik Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural, konuyu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdi, idari soruşturma istedi. Denizli'deki sağlık skandalı ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde konuyla ilgili Denizli'ye müfettiş göndereceği belirtildi.

Emine Ç.'nin rahmini alan Dr. Ali Ünsal Yozgatlı, “Olayda kusurum yok, bu konuda açıklama yapmak istemiyorum” demekle yetindi.

YAŞADIKLARINI KÜRTÇE ANLATTI
Yanlışlıkla rahmi alınan ev kadını Emine Çelik, az Türkçe bildiği için yaşadıklarını Kürtçe anlattı. Çelik şunları söyledi:

“İdrar yollarında rahatsızlığım vardı. İki ay boyunca doktora gidip geldim. Doktor Murat Çelik, rahimden girerek küçük bir operasyon yapacağını söyledi. Ameliyat olduğum gün, doktor odama geldi. Önce, ‘Ameliyathaneyi hazırlayın’ dedi. sonra da, ‘biraz bekleyin benim acil bir işim çıktı’ diyerek odadan ayrıldı. Kısa süre sonra iki hastabakıcı odama gelip ‘seni ameliyathaneye götürüyoruz’ dedi. Ben doktorum çağırdı zannettim, beni götürdüler. Ne olduğunu anlayamadım, beni ameliyata aldılar. Ameliyathanede başka bir doktoru gördüm, sonra rahmimin alındığını söylediler. Durumu eşime anlattım. Doktor eşime, ‘özür dileriz yanlışlık olmuş’ demiş. Rahmim alındı, artık çocuk sahibi olamayacağım. Kendi doktorumdan da beni ameliyat eden doktordan da şikayetçiyim.”

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Ev hanımı olan Emine Çelik'in kayınbiraderi Şirin Çelik olayın bir skandal olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Olayın peşini bırakmayacağız. Kardeşimin eşinin rahmini aldılar. Kardeşim şu anda Muğla'da aile şirketimizin yaptığı inşaatta bulunuyor. Dr. Murat Çelik, yengem Emine'nin idrar yollarındaki sorunu nedeniyle küçük bir operasyon yapılacağını söylemişti. Operasyonun yapılacağı gün ve saatte işi çıktığını, hastamızın bir tahlilinin daha yapılması gerektiğini söyledi. Doktor, hasta odasından ayrıldı. Bir süre sonra görevliler odaya gelerek yengemi ameliyathaneye götürmüşler. Sonra da adı Emine olan diğer hastayla karıştırıp rahmini almışlar. Biz, Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Doktor ile de görüştük, bizden özür diledi. Hastamızla yakından ilgilenmeyen Dr. Murat Çelik ve yanlışlıkla yengemi ameliyat yapan Dr. Ali Ünsal Yozgatlı'dan şikayetçiyiz.”

ADIYLA ÇAĞRILINCA ‘BENİM’ DEMİŞ
Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural ise, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“İsimleri aynı, soyadları benzeyen ve birbirine yakın ameliyat yapılması planlanan 2 hastadan birisi, sadece ismiyle çağrılması üzerine ‘o kişi benim’ diyerek ameliyathaneye götürülmüş. Yanlışlıkla diğer hasta ameliyat edilmiş. Ameliyatı yapan doktor, hastanın yüzü kapalı olduğundan kendi hastası olmadığını fark edememiş. Her türlü ameliyatta dünyanın bütün medeni hastanelerinde uygulanması gereken ameliyat öncesi prosedürler ve kurallar hastanemiz idaresince konulduğu halde, bu kurallara uymadan operasyonu başlatan, gerçekleştiren ve sonlandıran ameliyat ekibi hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Olaya savcılık el koydu. Olayla ilgili araştırma yapılması için Sağlık Bakanlığından müfettişler de çağrıldı.”

DOKTORLAR AÇIĞA ALINMAYACAK
Gerekli işlemler ve soruşturma sonuçlanmadan doktorların açığa alınmayacağını vurgulayan Başhekim Canural şöyle devam etti:

“İçlerinde kusurlu olmayanlar olabilir. Gerekenler yapılacak. Yanlış operasyon uygulanan Emine Çelik'e hastane idaresince medikal ve psikolojik destek sağlanmıştır, sağlanmaya devam edilecektir. Belirli aralıklarla kontrole gelmesi ve tedavisinin hastane olarak sürdürülmesine karar verilmiştir. Hastayı odasından ameliyathaneye götüren 2 hasta bakıcı, anestezi uzmanı, iki hemşire ve bir doktor olmak üzere biz 6 kişi hakkında idare soruşturma başlattık.”

SEZARYENDEN SONRA GELECEKTİM
Rahmi alınan Emine Çelik'in ailesinin suç duyurusunda bulunduğu doktorlardan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Murat Çelik, DHA'ya konuştu. Ameliyat öncesi acil bir sezaryene girdiğini, bu operasyonun ardından Emine Çelik'i ameliyata almayı planladığını anlatan Dr. Çelik, “Konuyla ilgili benim bir kusurum yok. Ben sezaryen ameliyatındayken Emine Çelik'in rahmini almışlar. Ben sezaryenden çıkınca operasyonunu yapacaktım. Ancak rahminin yanlışlıkla alındığını öğrendim” dedi. Çelik, hastasının ameliyatını daha önce de zatürre olduğu için ertelediğini söyledi.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de, katarakt ameliyatı için giden S.K.'nin rahmi yanlışlıkla alınmıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
benzerliği, etti, rahminden, İsim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyanca İsim Sorma, İtalyanca İsim Nasıl Sorulur? Violent İtalyanca 0 12 Nisan 2014 22:50
Rahminden Çıkana Doktorlar Bile Şaşırdı Rhytia Haber Arşivi 0 09 Haziran 2012 18:54
CS: GO ve L4D'nin şüpheli benzerliği Bulut Counter Strike Online - CS GO 0 02 Mayıs 2012 14:02
İki seçimin şaşırtan benzerliği CariSma Haber Arşivi 1 01 Ağustos 2007 03:10