IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2008, 17:14   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazanda daha çok alışveriş yapılıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ramazanda daha çok alışveriş yapılıyor

Ramazan ayının ilk 15 günü gıda, son 10 günü ise bayram için giyime ağırlık verildiği, en fazla alışverişin ramazan ayında yapıldığı bildirildi.

Konya merkezli bir alışveriş merkezinin yetkilileri, yaptıkları açıklamada, ramazan ayından 4-5 gün önce başlayan hareketliliğin bayram arifesine kadar sürdüğünü söylediler.
Bu yılın ağustos ayı istatistiklerine bakıldığında günde ortalama 29 bin kişinin alışveriş merkezine geldiğini vurgulayan yetkililer, ramazan ayının ilk 2 günü ise günde ortalama 28 bin tüketicinin alışveriş yaptığını bildirdi.
Ramazandan önceki pazar günü ise 44 bin kişinin merkeze geldiğini dile getiren yetkililer, şunları kaydetti:
"Cumartesi günü de buna yakın bir rakam. Gelenlerin önemli bölümü gıda alışverişi yapıyor. Gıda dışında giyim, temizlik ürünleri oldukça azalıyor. Gıda satışlarımız ramazanın 15. gününe kadar yoğun olarak devam eder. 15’inden sonra küçük bir durgunluk yaşanır hemen ardından 20’sinden sonra giyim alışverişi başlar. Bayrama yönelik alışverişlerle hareketlilik arife gününe kadar sürer. Günlük 28 bin tüketici ile başlayan rakam ay sonunda çok daha fazla yükselir."
Yetkililer, geçen yıl ramazan bayramı arifesinde alışveriş merkezine 68 bin kişinin geldiğini belirterek, arife gününde tüketicilerin şeker ve giyime ağırlık verdiğini ifade etti. Geçen yıl ramazan ayının 15’inde günlük 30 bin olan kişi sayısının 20’sinden sonra artmaya başladığını arifeden önceki 3-4 günde rakamın 50 binleri geçtiğini söyledi.
Geçen yıla göre alışverişlerde bir daralma olmadığı aksine arttığını vurgulayan yetkililer, kendi istatistiklerine bakıldığında ramazan ayında alışverişlerin arttığını, bu yıl da beklentilerinin bu yönde olduğunu bildirdi.
TÜKETİCİLER BİRLİĞİ UYARIYOR
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, ramazan ayında ailelerin en güzel iftar sofrası kurma çabasını anladıklarını ancak çoğu zaman alışverişlerde bilinçsiz hareket edildiğini söyledi.
Marketlerin ve giyim mağazalarının kampanyalarına kolay inanıldığını ifade eden Kaya, "insanlar zaman geçirmek için alışveriş merkezlerine akın ediyor. En fazla alışveriş ve kredi kartı kullanımı bu ayda artıyor. Zaman geçirmek isterken mağazaların rengarenk ilanlarıyla sundukları kampanyalara aldanıp alışveriş yapılıyor" dedi.
Kaya, ramazan ayından çıktıktan sonra birçok kişinin hiç de tahmin etmeyeceği bir kredi kartı yüküyle karşı karşıya kalacağını vurgulayarak, marketlerin kampanyalarına aldanılmamasını, özellikle kredi kartı kullanımına dikkat edilmesini önerdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
alışveriş, cok, daha, ramazanda, yapılıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ramazanda sabahlamak xena IF Sözlük 6 15 Ekim 2019 14:17
Ramazanda Kilo Almama Sevda Sağlık Köşesi 0 26 Temmuz 2012 04:32
Dişler ramazanda dinleniyor Ay Ağız ve Diş Sağlığı 0 23 Temmuz 2012 12:15
Türk Erkekleri Daha Çok Alışveriş Yapıyor YapraK Ah Erkekler 0 26 Mart 2009 20:27