IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Şehit THK pilotuna son görev (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/132174-sehit-thk-pilotuna-son-gorev.html)

Cemalizim 07 Eylül 2008 23:44

Şehit THK pilotuna son görev
 
ESKİŞEHİR'in İnönü İlçesi yakınlarında motorlu yelkenkanatın düşmesi sonucu yanarak şehit olan Türk Hava Kurumu Pilotu Altan Aydın, memleketi Isparta’da toprağa verildi. Baba Rahmi Aydın, oğlunun pilot olmasını hiç istemediği halde engel olamadığını söyledi.

Altan Aydın'ın cenazesi, 4 yıl önce ölen annesi Aynur Aydın'ın mezarının yanında toprağa verildi.

Türk Hava Kurumu (THK) İnönü Eğitim Merkezi'nin 8 kilometre batısındaki Kandilli Köyü yakınlarında düşen motorlu yelkenkanatta yanarak şehit olan pilot 28 yaşındaki Altan Aydın'ın tabutuna katlanmış halde Türk ve THK bayrakları yanyana konuldu. Mimar Sinan Camisi’nin avlusunda üniformalı pilotlar, Türk Kuşu Eğitim Merkezi personeli ve THK’nın üst düzey yöneticileri ile ailesi Pilot Aydın'a son görevini yapmak için toplandı. THK Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar, acılarının büyük olduğunu belirterek, “THK değerli bir pilotunu elim bir kazada kaybetmiştir. Çok üzgünüz, camiamızın başı sağolsun” dedi.

Şehit Pilot Altan Aydın’ın Balıkesir’den gelen babası Rahmi Aydın, cami avlusunda diğer oğlu Alper'e sarılarak gözyaşı döktü. Anlatılmaz bir acı yaşadığını belirten Rahmi Aydın, oğlu Altan’ın hep pilot olmak istediğini, kendisinin de hep karşı çıktığını söyledi. Acılı baba, “O pilot olmak istedikçe ben ‘olma oğlum’ dedim. Ama evlatlarım benden ne istediyse hep onların mutluluğu için sonunda ‘tamam’ demek zorunda kalıyordum. Bu çok büyük bir acı. Allah kimseye yaşatmasın” diye konuştu.

Öğle namazından sonra Asri Mezarlığa götürülen Altan Aydın'ın cenazesi, 4 yıl önce ölen annesi Aynur Aydın'ın mezarının yanında toprağa verildi.


</B>


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net