IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2006, 05:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soykırımı reddeden tarihçiye 3 yıl hapis




YAHUDİ soykırımını reddettiği gerekçesiyle Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün mahkeme önüne çıkarılan İngiliz tarihçi David Irving, üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avusturya, Nazi Lideri Adolf Hitler’in memleketi ve Nazilerin İkinci Dünya Savaşı’nda 6 milyon Yahudi’ye soykırım uyguladığını inkar etmek, bu ülkede suç.

17 yıl önce söylediği sözlerden ötürü yargılanmak üzere Viyana’daki mahkemeye kelepçelenerek getirilen aşırı sağcı İngiliz tarihçi David Irving, fikirlerinin değiştiğini belirterek ‘Tarih sürekli büyüyen bir ağaç gibi. ‘Auschwitz’de gaz odaları yoktu’ derken hata yapmışım’ dedi. Ancak tarihçinin pişmanlığı fayda etmedi, suçu sabit görüldü. Irving’in avukatı, temyizde kararın onanması durumunda müvekkilinin yaşından dolayı ve ilk kez mahkumiyet aldığı için en fazla 1,5-2 yıl yatacağını söyledi.

Duruşmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Irving, suçlamaları kabul ettiğini söyleyerek, ‘Başka seçeneğim yok. 17 yıl önceki bir ifademden ötürü burada olmam komik. Soykırımı reddetmiyorum. Bu konudaki fikrim değişti. Tarih sürekli büyüyen bir ağaç. Daha fazla belge çıkıyor, daha fazla öğreniyorsunuz, ben de 1989’dan bu yana epey şey öğrendim’ dedi. Yahudi soykırımı sorulduğunda ise 67 yaşındaki David Irving’in yanıtı, ‘Buna İkinci Dünya Savaşı’nda yaşanan Yahudi trajedisi diyeceğim’ oldu. Irving’in kelepçeleri duruşma başladığında çıkarılırken savcı, sanık için ‘tarihçi dışında her şey, gaz odalarının bulunmadığı yeni bir tarih resmi yaptı’ dedi.

Avusturya’da yasalar Yahudi soykırımını reddedenlere bir ile 10 yıl arasında hapis cezası verilmesini öngörüyor. 17 yıl önce Avusturya’da bir toplantıda soykırımı reddetmesinin ardından Viyana mahkemesi tarihçi hakkında tutuklama emri çıkartmıştı. 1977’de ‘Hitler’in Savaşı’ kitabında Irving, 1943’e dek Hitler’in Yahudi katliamından haberdar olmadığını ve soykırım emri vermediğini savunmuştu. İkinci Dünya Savaşı’da Nazilerin sistematik katliamlarında çoğu Yahudi olmak üzere 6 milyon kişi hayatını kaybetmişti

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hapis, reddeden, soykirimi, tarihciye, yil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Serveti reddeden adam! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 09 Aralık 2010 14:04
Soykırımı reddeden Türk öğrenci Tisha Haber Arşivi 0 18 Kasım 2009 09:36