IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2008, 21:06   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atamız TL'den Kalkıyor mu ?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yeni yılda YTL'yi terkedip TL'ye kullanacağız. Başka yenilikler de var, örneğin 200 TL ile tanışacağız... Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, yeni TL'yi yazdı:

İşte Okan Müderrisoğlu'nun Sabah gazetesindeki yazısı:

Yunus Emre'li TL'yi ekimde göreceğiz

1 Ocak 2009'da YTL'den TL'ye dönülecek. İlk tanıtım ekimde yapılacak. Türk halkı 200 TL ile tanışacak. Euro boyutunda olacak paralarda Yunus Emre, Nene Hatun gibi figürler de yer alacak..

Merkez Bankası'nın, 1 Ocak 2009'da tedavüle çıkacak TL banknotlarla ilgili hazırlıkları son aşamaya girdi. Yılbaşından itibaren YTL'den TL'ye dönülecek. Ekim ayında tanıtımı yapılacak TL banknotlar, yüksek güvenlik özellikleri taşıyacak, tüm resimleri ve rengi değişecek. TL banknot, Euro boyutlarına yakın büyüklükte olacak. Yeni yılda Türk halkı 200 TL ile tanışacak. Eski banknotlar ise fabrikaların fırınlarında yakılarak değerlendirilecek.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 OCAK'TA TL ÇIKIYOR

Halen tedavüldeki en büyük küpür 100 YTL. Dolaşımda ise en fazla 50 YTL'lik küpür bulunuyor. Merkez Bankası yetkilileri, dolaşımdaki banknot dağılımı, sahte banknotlar, eski banknotların kullanım biçimi, TL banknot hazırlıkları ilgili olarak şu bilgiyi verdiler:

* PARA YAKILIYOR: Banknot kırpıntılarının değerlendirilmesi konusunda TÜBİTAK ile yürütülen çalışmalar sonucunda alternatif yöntemler tespit edilmiştir. Bunlar arasında en yaygın olarak kullanılan yöntem, kırpıntıların çeşitli tesislerde ve fabrikalarda yüksek sıcaklık derecesinde yakılarak değerlendirilmesi veya katı atık toplama merkezlerine gönderilmesidir.

* TL EKİMDE TANITILACAK: Banknot tasarımı ve üretimi konusunda uluslar arası teknolojik gelişmeler yakından takip edilmektedir. Türk Lirası'na geçilmesi aşamasında, kupür boyutlarının kendine has ölçüleriyle en ideal şekilde oluşturulması sağlanmıştır. 1 Ocak 2009'da dolaşıma çıkarılacak "Yeni" ibaresi kaldırılmış E-9 emisyon grubu banknotların özellikleri Ekim ayında tanıtım kampanyası çerçevesinde açıklanacak.

* 200 TL ÇIKACAK : TL banknotlarda boyut, renk, tasarım ve güvenlik özellikleri açısından da değişikliğe gidileceği belirtiliyor. Fazla rağbet görmeyen 1 Yeni Türk Liralık banknot piyasadan çekilirken, 200 TL'lik banknotlar çıkarılacak. Kâğıt paralarda Türk tarihinde önemli yer tutan düşünür, kahraman, şair, sanatçı şahsiyetlerin resimlerine yer verileceği ifade ediliyor. Yunus Emre, Nene Hatun figürleri konuşuluyor.

* SAHTECİLİK AB'DEN AZ: Zaman zaman sahtecilik olayları ile karşılaşılmakla birlikte ele geçirilen sahte banknot sayısı birçok Avrupa ülkesinin altındadır. Ancak gizlilik anlaşmaları nedeni ile karşılaştırmalı bilgi verilememektedir. Yıprandığı için imha edilen banknot oranı Euro bölgesi ortalaması ile paraleldir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
atamız, kalkıyor, tlden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atamız Ve Cumhuriyet - Cemal Oğuz ÖCAL Erzincan-Kemahlı Atatürk Köşesi 0 29 Kasım 2012 13:10
En eski atamız 'yamyam' çıktı Feronia IF Ekstra 0 29 Mayıs 2010 14:45
Atamız hakkında bunları biliyormuydunuz? LuisCode Atatürk Köşesi 0 28 Mayıs 2006 08:29