IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2008, 13:27   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakanlık'tan içme sularına gözaltı




Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Sağlıklı Köyler Projesi” kapsamında ülke genelindeki içme sularından örnekler alınarak, analizleri yapılmaya başlandı.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje doğrultusunda şehir ve köylerdeki içme sularının sürekli numuneler alınarak analizlerinin yapıldığını belirtti. Yanık, “Proje kapsamında 2009 yılının Haziran ayına kadar şehir merkezleri ve köylerdeki suların analizleri yapılıp, sağlıksız olanların kullanımı yasaklanacaktır” dedi.

Yanık, suyun debisine göre bakteriyolojik ve kimyasal olarak su numunelerinin alınarak analizlerinin laboratuvarlarda yapıldığını, sağlık açısından sakıncalı bulunanların belirlenerek, suyun kirlenmesine neden olan unsurların ortadan kaldırılması amacıyla ilgili makamların uyarıldığını ifade etti. Yanık, şehir merkezi, belde ve köylerdeki içme ve kullanma amaçlı şebeke, akar su, çeşmelerden belirli aralıklarla su numunelerinin alındığını belirtti.

YOZGAT'IN SUYU TEMİZ

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yanık, Yozgat merkez ilçenin şebeke suyu ihtiyacını karşılayan Kirazlı, Çalatlı ve Arapseyfi kaynak sularının her hafta klor ölçümlerinin yapıldığını, bunun dışında 178 mahalle çeşmesi ve 95 köydeki suların analiz edildiğini anlattı. Yanık, yapılan analizlerde il merkezi ve bağlı köylerindeki suların temiz çıktığının da altını çizerek, şöyle konuştu:

“Sulardan en az 2-3 kez numuneler alıp, analizleri yapılmaktadır. Sularda arsenik ve sağlık açısından zararlı maddelere rastlanılmamıştır. İl merkezi ve bağlı köylerimizdeki çalışmalarımızı tamamladık. İlçelerimizdeki analiz çalışmalarımız ise devam etmektedir. Ekiplerimiz belirli aralıklarla sulardan numuneler alıp, analizlerini yaparak, raporlarını hazırlıyorlar.

Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu proje doğrultusunda önümüzdeki yılın haziran ayına kadar ilimiz genelindeki tüm kullanma ve içme sularının analizleri tamamlanmış olacaktır

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanlıktan, gözaltı, icme, sularına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Su içme adabı ... Lady İslamiyet 0 26 Nisan 2010 09:20
Su içme zamanları-Önemlidir! Hesna Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 24 Aralık 2009 17:51
Kemer Coutry'nin sahibi ve 3 çocuğu sel sularına kapıldı... Angel Haber Arşivi 0 04 Ekim 2008 15:51