IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2008, 19:37   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Londra'dan kriz değendirmesi








ABD'nin dördüncü büyük yatırım bankası Lehman Brothers'ın çöküşüyle, şirketin İngiltere'deki ofisinde görev yapan 5 bin kişinin işten çıkarılması, dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri olan Londra'yı sarstı. Aralarında 50 Türk'ün de bulunduğu işşizler ordusu oluştu. Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Dr. Hüseyin Aslan, kriz ve krizin Londra'ya etkilerini değerlendirdi.
Dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri olan Londra, ABD'nin dördüncü büyük yatırım bankası Lehman Brothers'ın çöküşü ve son günlerdeKİ ekonomik çalkantılarla işsizler ordusu ile karşı karşı bulunuyor. Bir yatırım bankası olan Lehman Broters'ın iflasının yarattığı ekonomik krizi değerlendiren Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası üyesi Hüseyin Aslan, krizin etkisinin İngiltere'yi 3 ay içinde vuracağı uyarısında bulundu.
Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Dr. Hüseyin Aslan, Lehman Brothers'ın batmasının Türkiye'ye olan etkilerini değerlendirdi. Brothers'ın batışının borcu olduğu herkesi etkileyeceğini dikkati çeken Aslan, İngiltere'yi 3 ay içinde daha büyük ciddi krizin beklediğini söyledi. Finans ağırlıklı bir ülke olan İngiltere'nin eğer çok kısa zamanda ciddi tedbir almazsa bundan çok ciddi biçimde etkileneceğini belirten Dr. Hüseyin Aslan, “Bu krizin asıl nedeni son 10 yıldır ABD'nin tek kutuplu bir şekilde dünyaya hakim olmasıdır. Yatırım bankalarının elllerinde çok kolay kullanabilecekleri enstürmanlar var ve bunların tamamını çok yönlü acımasızca kullandılar. Burası denizin bittiği noktadır” diye konuştu.
Dünyada yaşayan bu ekonomik krizin, Türkiye'ye de etkileri olacağına dikkati çeken Aslan, Türkiye'nin sadece finans ağırlıklı değil, aynı zamanda üretim ağırlıklı bir ülke olması nedeniyle krizden karlı çıkan ülkeler arasında yeralabileceğini vurguladı.
Türkiye’nin karlı çıkan ülkeler arasında yer alabilmesi için politik ve siyasal istikrarını devam ettirmesinin şart olduğunu ekleyen Aslan, bunun ancak YTL değerinin ayarlanması ve faiz oranlarının bir puanlık aşağı çekilmesi ile gerçekleşebileceğini vurguladı.
Aslan, 1929 krizinden sonraki en büyük krizin yaşandığına dikkati çekerken İngiltere'de ev fiyatlarının yüzde 8 oranında düşmüş olduğu ifade ederek, bu rakamın yüzde 25’e doğru gitmesi durumunda krizin boyutlarının çok ciddi boyutlara ulşacağını belirtti.
Yatırım bankacılığı enstürünamlarının bu kadar serbest ve sınırsız kullanılmasının krize sebebiyet verdiğini vurgulayan Aslan, “Türkiye’nin bundan ders çıkarıp üretimine öncelik vermesi gerekiyor” diye konuştu.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
değendirmesi, kriz, londradan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Londra 2012 KANO SLALOM - Londra 2012 KANO Zen Google 0 30 Kasım 2012 23:32
Ayrton, Michael ( 1921 Londra – 1975 Londra ) Sır Ressamlar 0 11 Eylül 2011 08:58