IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2008, 19:46   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ukrayna'ya bir kez daha seçim yolu gözüktü







Ukrayna’da, 2004’teki Turuncu Devrimin mimarlarından Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko ile Başbakan Yulya Timoşenko’nun partilerinin oluşturduğu koalisyon hükümeti çöktü ve bir kez daha seçim yolu gözüktü.
Parlamento Başkanı Arseni Yatseniuk, koalisyon hükümetinin çöktüğünü resmen açıkladı ve koalisyon ortakları arasında yapılan anlaşma gereği istifasını sundu. Buna karşılık koalisyon ortağı Timoşenko, başbakanlık görevinden ayrılmayacağını açıkladı. Timoşenko, buna gerekçe olarak, parlamento başkanının koalisyonu tek taraflı terk etmesini gösterdi.
Timoşenko, bu açıklamasıyla, yeni hükümetin kurulması için tanınan 30 günlük süreden faydalanmayacağının sinyallerini verdi. Fikir değiştirmesi halinde ise Timoşenko’nun önünde fazla seçenek bulunmuyor. Timoşenko’nun, hükümet ortağı olarak Yuşçenko’nun "Bizim Ukrayna" partisi ile Rusya yanlısı Viktor Yanukoviç’in "Bölgeler Partisi" arasında seçim yapması gerekiyor. Nitekim Timoşenko, Güney Osetya ile Abhazya’nın bağımsızlığı konusunda Rusya’ya destek veren Yanukoviç ile hükümet ortaklığına sıcak bakmıyor. Ukrayna’daki durum, Rusya ile Gürcistan arasındaki gerginlik ve Kremlin ile NATO üyeliğini amaçlayan Kiev arasındaki ilişkilerin de aynı yönde ilerlemesi
açısından ayrı bir önem taşıyor. Ukraynalı siyasetçiler, Rusya’nın bölge politikasını eleştiren Yuşçenko ile Moskova yönetimiyle ilişkilerde dengenin korunması fikrini savunan Timoşenko arasında bölünmüş durumda. Ancak Rusya ile ilgili fikir ayrılığı, siyasi krizin ana gerekçesini oluşturmuyor. Kriz, daha çok tarafların iktidar paylaşımındaki taleplerinden kaynaklanıyor. Siyasi krizin ilk tohumları, Yanukoviç ile Timoşenko’nun, devlet başkanının yetkilerinin azaltılması konusunda birlik olmalarıyla atıldı.
Yuşçenko, 2010’daki devlet başkanlığı seçiminde kendisine olası rakip olarak gördüğü Timoşenko’yu, parlamentoda güç dengelerini değiştirmeye çalışmakla itham etti. Timoşenko, Yuşçenko’ya yakın isimler tarafından da gücü tekeline almaya çalışmak, kendi çıkarını korumak, işine geldiği zaman Batı, işine geldiği zaman Rusya yanlısı olmakla suçlandı.
Yuşçenko, Timoşenko’ya yönelik eleştirilerinin dozunu daha da artırarak, eski ortağının, Ukrayna’nın çıkarlarına ihanet ettiğini ve seçmen tarafından asla affedilmeyeceğini söyledi. Kamuoyu yoklamaları, Yuşçenko’nun olası bir seçimden kaçınması gerektiğine işaret ediyor. Yoklamalar, Timoşenko Blokunun yüzde 24, Bölgeler
Partisi’nin yüzde 23, Bizim Ukrayna Partisi’nin ise yüzde 4 civarında oy alacağını gösteriyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, daha, gözüktü, kez, secim, ukraynaya, yolu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Moussa Sow’a forvet yolu gözüktü Desmont Fenerbahçe 0 09 Aralık 2014 21:28