IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2008, 11:24   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TİSK: Küresel kasırga yaklaşıyor ESK acilen toplanmalı




Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), son günlerde ABD’de büyük finansal tahribat yaratan ve giderek tüm dünyaya yayılan finansal krizi, Türkiye’nin en az zararla atlatabilmesi ve 2001 Krizi sonrası elde edilen ekonomik kazanımların yitirilmemesine yönelik önlemleri belirlemek üzere Hükümet’in acilen Ekonomik ve Sosyal Konsey’i toplamasını istedi.

TİSK, sosyal taraflar ve toplum kesimleriyle mutabakat halinde bir eylem planı oluşturmasını önerdi.

TİSK’ten yapılan açıklamada, Ekonomik ve Sosyal Konsey bünyesinde Küresel Ekonomiyi İzleme Komitesi oluşturulması, bu çerçevede özel sektör temsilcilerinin her noktasında aktif olarak yer alacağı Sektörel Gözlemevleri oluşturularak, küresel değişim ve krizden etkilenerek zora giren sektörlerin sorunlarına hızlı ve somut çözümler üretilmesi önerisi dile getirildi.

“TÜRKİYE’NİN BU KASIRGADAN ETKİLENMEYECEĞİ DÜŞÜNÜLEMEZ”

TİSK açıklamasında şu görüş ve önerilere yer verildi:

“Geçen yılın sonlarından itibaren ABD’den başlayarak finans piyasalarını etkisi altına alan dalgalanma, son 6 ayda kriz haline dönüşmüş ve içinde bulunduğumuz haftada tarihi boyutlara ulaşmıştır. Gerek ithalat ve ihracatımız, gerekse finans sektörümüzün AB ve ABD ile entegrasyon düzeyi dolayısıyla ekonomimizin, ABD’de büyük tahribat yaratarak Avrupa’ya doğru ilerleyen ve son günlerde dış ticaretimizde önemli yer tutan Rusya’yı da etkisi altına alan bu kasırgadan etkilenmeyeceği düşünülemez.”

TÜRKİYE EKONOMİSİ ZATEN DURGUNLUĞA GİDİYOR

Türkiye ekonomisinin, kendi konjonktürel koşulları nedeniyle, zaten hızla durgunluk ortamına doğru ilerlediğine işaret edilen açıklamada, ekonominin olası krizin etkilerine karşı oldukça zayıf bir konumda bulunduğu anlatıldı. Yüksek cari açık, tüketici ve yatırımcı güveninde azalma, yerel seçimler öncesinde kamu harcamalarında artış kaygısı, enerji ve iş gücü maliyetleri başta olmak üzere, yüksek girdi maliyetlerinden kaynaklanan hızlı rekabet gücü kaybı, yatırım ortamında beklenen iyileşmelerin gerçekleşmemesi, özel sektörün döviz cinsinden borçlanmalarının bu duruma yol açtığı vurgulandı.

SAĞLAM BİR ÖNLEM PLANI ORTAYA KONULAMADI

Açıklamada, “Bu hassasiyetler ortada iken, boyutları tahmin dahi edilemeyen bir kriz kapımıza gelmiş dayanmış, ancak bu krizin etkilerini önlemeye yönelik tutarlı ve sağlam bir tedbir planı ortaya konulamamıştır” denildi.

Ekonominin kısa, orta ve uzun vadede olası bir krizi en az zararla atlatabilmesi, ayrıca 2001 Krizi sonrası elde edilen ekonomik kazanımların kaybedilmemesine yönelik önlemleri belirlemek üzere Hükümet’in, sosyal taraflarla ve toplum kesimleriyle mutabakat halinde bir eylem planı oluşturulması ve uygulaması gerektiği vurgulanan TİSK açıklamasında, şöyle denildi:

“Yaklaşık bir yıldır toplanmamış olan Ekonomik ve Sosyal Konsey bu amaçla acilen toplanmalıdır. Ayrıca, sekretaryasını DPT’nin yaptığı Ekonomik ve Sosyal Konsey bünyesinde Küresel Ekonomiyi İzleme Komitesi oluşturularak, küresel kriz ve buna karşı geliştirilen somut tedbirlerin uygulanması sürekli olarak gözden geçirilmeli ve takip edilmelidir. Bu çerçevede özel sektör temsilcilerinin her noktasında aktif olarak yer alacağı Sektörel Gözlemevleri oluşturularak, küresel değişim ve krizden etkilenerek zora giren sektörlerin sorunlarına hızlı ve somut çözümler üretilmelidir.”
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acilen, esk, kasırga, küresel, toplanmalı, tİsk, yaklaşıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'yi kasırga vurdu: 3 ölü Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:17
Kasırga Asimavi Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 25 Temmuz 2008 16:43
ABD'de kasırga: En az 11 ölü PuSAt Haber Arşivi 0 08 Nisan 2006 18:44