IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2008, 11:24   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bayram bileti telaşı




Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelindeki şehirler arası otobüs terminallerinde yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşanıyor.


Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar, seyahat firmalarına yoğun talepte bulununca biletler erken tükendi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, tatilin 9 gün olarak belirlenmesinin ardından vatandaşların bilet bulma telaşı içine girdiklerini söyledi.

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla şehirler arası otobüslerde 25 Eylül Perşembe ile 5 Ekim Pazar gününe kadar biletlerin tamamının satıldığını belirten İlgin, bayram arası günlerde ise az da olsa bilet bulunabildiğini ifade etti.
İlgin, Türkiye'nin her kentine seyahat talebinin arttığını, Antalya ve İzmir'in en çok tercih edilen yerlerin başında geldiğini belirterek, “Vatandaşlar daha çok tatil yörelerine gitmek için bilet satın alıyor. Artan yoğunluğu dikkate alan bazı otobüs firmaları ek seferler koymak için hazırlıklara başladı” dedi.

Vatandaşlardan gidiş bileti alırken dönüş için de yer ayırtmalarını isteyen İlgin, “Tatile ve memlekete gidişin bir de dönüşü olacak. Dönüş yolunda sıkıntı yaşamak istemeyenler tedbirlerini de önceden almalı” diye konuştu.

“KORSAN FİRMALARA DİKKAT”

İlgin, yoğunluk nedeniyle bazı kişilerin otogarların yakınında park ederek belgesiz otobüslerle bilet bulamayan yolcuları taşıdıklarını ifade ederek, vatandaşları korsan otobüs firmalarına karşı uyardı.

Tatili fırsat bilip belgesi ve sigortası olmayan korsan otobüslere itibar edilmemesi gerektiğini anlatan İlgin, şöyle konuştu:
“Vatandaşlarımız biletlerini otogar yerine mahalle aralarından kaldırılan bu firmalardan almamalı. Otogar dışından kalkan otobüsler şehirler arası seferlere çıkacak donanıma da sahip değil. Vatandaşlarımız, güvenli yolculuk açısından D1 ve D2 yolcu taşıma yetki belgesi olan firmalarla yolculuk yapsınlar.”

D1 VE D2 YETKİ BELGESİ

Ulaştırma Bakanlığınca, D1 Yetki Belgesi, belirli bir ücret ve zaman tarifesine göre otobüsle düzenli yolcu taşımacılığı yapanlara veriliyor.

D2 Yetki Belgesi ise belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arazi seferi düzenleyerek taşımacılık yapanlara ve önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek veya getirmek suretiyle taşımacılık yapanlara düzenleniyor.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bayram, bileti, telaşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bayram Tatlıları, Bayram İçin Tatlı Tarifleri Violent Tatlılar 0 18 Ekim 2012 17:49
Güvercin telaşı. Melodram Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Mayıs 2012 21:49