IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2008, 11:25   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye krizden olumsuz etkilenmedi




Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Başkan Yardımcısı Kristin Lindow, Türkiye ekonomisi ve piyasalarının, 2001 yılına göre çok daha güçlü ve esnek olduğunu belirterek, bu nedenle Türkiye'nin, küresel krizden şu ana kadar çok olumsuz etkilenmediğini söyledi.

Kristin Lindow, küresel likidite sorununa bağlı mali krizin Türkiye'ye muhtemel etkileri konusundaki sorularını yanıtladı.

Küresel likidite sorununun ekonomileri etkilediğini altını çizen Lindow, bu nedenle bu krizin, piyasalardaki kırılganlığı artırdığını ve dünya genelinde, Türkiye dahil, krediye bağımlı tüm piyasaları etkileyeceğini kaydetti.

CARİ AÇIK VE YENİ FİNANSMAN İHTİYACI

Türkiye'nin yüksek oranlı Cari Açık sorunu olduğunun altını çizen Lindow, bu nedenle, artan oranda yeni finansman ihtiyacı içinde olduğunu vurguladı.

Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye girişinde bir yavaşlama olduğunu belirten Lindow, mevcut yabancı sermaye girişinin, diğer ülkelere kıyasla önemli miktarda olmasına rağmen, daha öncesine oranla bir yavaşlama olduğunu, bunun da cari açığın finansmanını etkileyeceğini ifade etti.

GELECEK YIL, DOĞRUDAN YABANCI SERMAYE ARTAR

Cari açığın finansmanı açısından doğrudan sermaye girişinin önemine dikkat çene Kristin Lindow, gelecek yıl, ulusal ve uluslararası olumlu ekonomik ortam çerçevesinde, Türkiye'ye yeniden doğrudan yabancı sermaye girişinin artabileceğini de vurguladı.

KÜRESEL LİKİDİTE SORUNU TÜRK ŞİRKETLERİNİ ETKİLER

Küresel mali krizin ve finansman koşullarının, küresel riskten kaçınma hareketi içinde, daha çok Türk şirketleri üzerinde olumsuz etkide bulunabileceğini belirten Lindow, likidite koşullarındaki daralmanın, Türk şirketlerinin, hatta Türk bankalarının finansman imkanlarını daraltacağını ve daha maliyetli hale getireceğini söyledi.

Lindow, Türk şirketi ve bankalarının finansman maliyetleri artarken, ekonomik büyümedeki yavaşlamanın ise finansman ihtiyacı ve kredi talebini azaltabileceğini de vurguladı.

Moody's, Anaya Mahkemesinin kararının ardından, Türkiye'de, kısa vadedeki kaotik bir siyasal ortam riskinin ortadan kalktığını, ancak Türkiye'nin davanın açıldığı Mart ayından buyana ki ekonomik sorunlarının değişmediği bildirmişti.

Cari açık ve belirli düzeyde de olsa kamu borç yüküne dikkat çeken Moody's, özelleştirme reformlarının da büyük ölçüde durduğunu, geçen yılki genel seçimlerin neden olduğu iç koşullarla, dış ekonomik koşullardan kaynaklanan gecikmelerin mutlaka telafi edilmesi ve yapısal reformlara devam edilmesi tavsiyesinde bulunmuştu.
Moody's Türkiye'yi, “Ba3” notu kategorisinde tutuyor.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
etkilenmedi, krizden, olumsuz, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Krizden çıkma yolunda Türkiye Pazarı SLyther Otomobil Haberleri 0 03 Aralık 2011 22:48
Krizden Sonra Logolar Değişti ;p Paris Komedi ve Mizah 3 03 Şubat 2009 15:00