IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2008, 11:26   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aranan gaspçı cezaevinde çıktı




İzmir'de üç kişiyi gasp etmekten toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırılıp, mahkeme tarafından hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Özgür B.'nin, başka bir suçtan Buca Cezaevi'nde bulunduğu ortaya çıktı. Özgür B'nin anne ve babasının resmi nikahlı olmadığı ve bu nedenle nüfus kaydının da bulunmadığı tespit edildi. Mahkeme Başkanı Erdoğan Biçer, Özgür B'yi önce nüfus kütüğüne kaydettirdi, ardından gıyabi tutuklama kararını vicahiye çevirdi.


Olay 30 Nisan 2005 tarihinde Yenişehir semti 1183 Sokak'ta meydana geldi. Yanında arkadaşları Mehmet Barmak, Ulaş Barmak, Süleyman Dal ve Ramazan Korkmaz bulunan Tolga Özükan, yönetimindeki otomobille sokaktan geçmek istedi. Bu sırada motosikletle otomobilin önüne kesen Özgür B., araçta bulunanlara esrar isteyip istemediklerini sordu. Otomobildekiler uyuşturucu madde istemediklerini, araca otogaz almaya gittiklerini söyledi. Buna sinirlenen Özgür B., tabancasını çıkartıp, Tolga Özükan, Mehmet Barmak ve Ulaş Barmak'ın üzerinde bulunan cep telefonları ile bir miktar paralarını aldı. Polise başvuran üç kişi şikayetçi oldu.

Polis, olaydan 6 ay sonra birçok suçtan sabıkalı Özgür B'yi yakaladı. Tutuklanan Özgür B. hakkında İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gasp suçundan dava açıldı. Özgür B, dava devam ederken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme Başkanı Erdoğan Biçer, yargılanan Özgür B'nin anne ve babasının resmi nikahlı olmadıklarını ve nüfus cüzdanı çıkarılmadığını, sanığın kendi sözlü beyanlarına göre kimlik bilgilerinin doldurulduğunu tespit etti. Biçer, dava sürerken defalarca, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıp, Özgür B'nin herhangi bir nüfus müdürlüğünün kütüğüne kayıtlı olup olmadığının tespit edilmesini istedi. Dava bitene kadar herhangi bir yanıt gelmedi.

Bir süre önce yapılan son duruşmaya şikayetçi olan üç kişi ile tarafların avukatları katıldı. Mağdurlar, olayın nasıl gerçekleştiğini anlatıp, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Özgür B'yi üç ayrı gasp suçundan ayrı ayrı 12'şer yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırıp, hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarttı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Bürosu, mahkemeye gönderdiği yazıda, aranan Özgür B'nin bir başka suçtan Buca Kapalı Cezaevi'nde hükümlü olduğunu belirtti. Mahkeme bunun üzerine sanık hakkında verilen tutuklama kararını vicahiye çevirmek için cezaevine yazı yazdı. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, bir başka gasp suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Özgür B., jandarmalar eşliğinde mahkemeye getirildi. Hakim Erdoğan Biçer, sanığa verilen 36 yıl hapis cezasını yüzüne karşı okudu, ayrıca bugüne kadar kaydı olmadığı için, Buca İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne kayıt edildiğini söyledi. Böylece sanık Özgür B., hem kimliğine kavuştu hem de cezası yüzüne karşı okundu. Hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilen Özgür B., jandarmalar eşliğinde, cezasını çekmesi için tekrar cezaevine götürüldü.

Evlilik dışında dünyaya gelen çocukların bildirimi anne, annenin küçük, kısıtlı veya ölmüş olması ya da velayetin kendisinden alınmış olması durumunda çocuk için atanacak vasi veya kayyımları tarafından veya velayetin babaya verilmesi durumunda baba tarafından yapılır. Kolluk görevlileri; kimlik kontrolleri veya herhangi bir işlem nedeniyle kimliğini ispat edemeyenlerle, nüfusta kayıtlı olmadığını tespit ettikleri kişilerin, haklarında gerekli işlemleri yaptıktan sonra düzenleyecekleri evrakı o yerdeki nüfus müdürlüğüne bildirmekle yükümlüdür.

Nüfus müdürlükleri, süresi içerisinde bildirilmemiş çocukların veya nüfusa tescil edilmemiş erginlerin varlığını haber aldıkları takdirde; erginlerin kendilerini, çocukların veli, vasi veya kayyımlarını, bunların bulunmaması halinde büyükanne, büyükbaba veya kardeşlerini, çocukları yanlarında bulunduranları ya da muhtarları doğum bildiriminde bulunmak üzere beyana davet etmeye yetkilidirler. Bu şekilde yapılan bildirimlerde; gerektiğinde kolluk görevlilerine soruşturma ve incelemeler yaptırılmak suretiyle çocuğun soybağı ile tescil edileceği ana veya baba hanesi tespit edilir. Yapılan beyana göre düzenlenen doğum tutanağına dayanılarak çocuk ana veya baba hanesine tescil edilir.



</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aranan, cezaevinde, çıktı, gaspçı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cezaevinde isyan çıktı! Lucifer Haber Arşivi 0 07 Ağustos 2013 12:47