IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19 Eylül 2008, 14:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hostes, pilot oldu




ANTALYA'da 32 yaşındaki Tezcan Torun, 10 yıl hosteslik yaptıktan sonra, 2 yıl eğitim görüp pilot oldu. Torun'un hedefi 3 bin 500 saatlik uçuşu tamamlayıp kaptan pilot olmak.


Almanya'nın Hannover kentinde 1976 yılında dünyaya gelen Tezcan Torun, ilkokuldayken yapılan bir yarışma sonrasında özel uçağın kokpitinde kısa bir tur kazanınca havacılık merakı başladı. O andan itibaren havacı olmak isteyen Torun, ailesinin kesin dönüş yapmasıyla Türkiye'ye geldi. Burada liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarına giren fakat iyi derecede Türkçe bilmediği için Havacılık Yüksekokulu'nu kazanamayan Torun, bir havayolu şirketinde hostesliğe başladı. 2 yıl yer hostesliği, 8 yıl da kabin görevlisi olarak çalışan Torun, bir kız çocuk dünyaya getirince işinden ayrıldı.
Bu dönemde pilot olmak için kursa gitmeye karar veren Tezcan Torun'a ailesi karşı çıktı. Kızı 3 yaşına geldiğinde temel ihtiyaçlarını ifade edecek kadar büyüdüğünü düşünen Torun, eşine Adana'ya gidip, uçuş eğitimi almak istediğini söyledi. Bu kararına karşı çıkan, hatta çocuğu olunca psikolojisinin bozulduğunu düşünen yakın çevresi onu psikoloğa götürmeyi teklif etti. Ancak, Torun'un kararlılığı karşısında yakınları da bu durumu kabullendi. Ailesini Antalya'da bırakan Torun, Adana'ya giderek 2 yıl boyunca uçuş eğitimi aldı ve 200 saat uçtu. Bir yandan da haftada bir gün Antalya'ya dönerek çocuğuyla hasret giderdi.

Sivil Havacılık tarafından açılan kursta 86 puan alarak eğitimini tamamlayan ve pilot olan Torun, 3 bin 500 saatlik uçuş sonrasında ‘kaptan pilot’ olma hakkına sahip olacağını söyledi. Torun, şöyle konuştu:
“Hayalim pilot olmaktı. Çocuk doğurduktan sonra ailem, bu fikrim nedeniyle beni psikoloğa götürmek istedi. Adana'ya gittim ve 2 yıl geceli gündüzlü çalıştım. Şu an eğitim bitti. 1.5 ay tip eğitimi aldıktan sonra bir şirkette işe başlayacağım. 3 bin 500 saati başarıyla doldurur havacılık duayenlerinin onayını alırsam dev Boeing uçakların başına geçebileceğim. Ve iyi ki yaptım diyorum. Çocuğum Buse'ye büyüdüğü zaman, ‘pilot olacaktım ama senin yüzünden olamadım’ desem bana çok kızardı. Bunu ona yaşatmamak için bu eğitimi aldım. 100 bin YTL harcadım. Ama babadan değil anasından kalan mesleği sürdürecek kızım.”



</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

 

Etiketler
hostes, oldu, pilot


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaptan pilot ve hostes cLaS Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 24 Temmuz 2012 20:37
Cobe’yi Pilot Wozniacki’yi de Hostes Yaptın Mıydı N999 Haber Arşivi 0 01 Haziran 2012 14:48