IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2008, 17:50   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Edirne Belediye Başkanı'nın 18 yıl hapsi isteniyor




Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin, şehir içme suyu şebekesinin imtiyaz ihalesi sözleşmesini hazırlayan danışman Abdullah Veli Aksaz ile ihaleyi kazanan firma yetkililerinden Mehmet Altunhan ve sevgilisinin otel ücretlerinin belediye bütçesinden ödediği iddiasıyla 7.5 ile 18 yıl arasında hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.


Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya ‘nitelikli zimmet’ suçlaması ile 7.5- 18 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, emekli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan, Kültür Müdürlüğü çalışanı Celal Öztürk, danışman Abdullah Veli Aksaz, su ihalesini kazanan firma yetkilisi Mehmet Altunhan katıldı. Sanıklardan Belediye Kültür Müdürü Bilgin Deviren ise eşinin sağlık sorunları nedeniyle katılmadı.

Mahkeme Başkanı Turgut Emiroğlu, savcılık tarafından hazırlanan iddianameyi okuduktan sonra sanıklardan savunmalarını yapmasını istedi. Tutuksuz sanık Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kendisine yöneltilen zimmet suçlamalarını reddederek, “Ben otelin ödeme evrakını muhasebeye havale ettim. Bu yaptığım evrak havalesi, ödemenin ve evrakların yasal olması durumunda yerine getirilmesine yöneliktir. Ben otelde kimlerin kaldığını bilmiyorum. Kurtuluş Bayramı törenleri için şehre gelen Bulgar konukların olduğunu biliyorum. Otel ödemelerin bu misafirlere ait olduğunu biliyordum” dedi.

Tutuksuz sanık emekli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan ise mahkemedeki savunmasında, ihale danışmanı Abdullah Veli Aksaz ile birlikte otele giderek kendisi için ve bir gün sonra gelecek Mehmet Altunhan için yer ayarttığını anlattı. Erdoğan, “Ancak otel görevlilerine ben ücretin benim tarafından ödeneceğini söyledim. Emeklilik öncesi dönemde ve yıllık izne çıktım. Daha sonra parayı ödeme fırsatım olmadı. Benim misafirlerimin parasını belediyeye fatura edip etmediklerini bilmiyorum” diye konuştu.

‘KAÇ PARA MAAŞ ALIYORSUN’

Mahkeme başkanı Turgut Emiroğlu 'nun ‘Sen kaç para maaş alıyorsun, müteahhitlerin otel paralarını neden ödüyorsun’ soruna ise sanık Cemil Erdoğan, “Bin 500 YTL alıyorum. İkisi de dostum olduğu için otel paralarını ödemek istedim” yanıtını verdi.

Tutuksuz sanık Mehmet Altunhan ise ifadesinde, kendisinin işadamı olduğunu ve otel parasının belediyeye ödetmeye kalkmasının mümkün olmadığını kaydetti. Altunhan, “Ben Cemil Erdoğan’dan otelden yert ayırmasını istedim. Gelip otele yerleştikten sonra birlikte yemeğe gittik. Bana otel parasını kendisinin ödemek istediğini söyledi. Önce kabul etmedim. Ancak küçük meblağ olduğu için ısrarı üzerine kabul ettim” dedi.

Belediye Kültür Müdürlüğü’nde çalışan sanık Celal Öztürk de ifadesinde, kendisine yöneltilen zimmet suçlamalarını kabul etmediğini ve evraklara görevi gereği imza attığını söyledi. Mahkemede sanık Abdullah Veli Aksaz’ın ise avukatı olmadığı için ifadesi alınamadı.

Sanık ifadelerinin tamamlanmasından sonra mazereti nedeniyle katılamayan sanık Belediye Kültür Müdürü Bilgin Dağdeviren’in ifadesinin alınması ve dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşma ertelendi.

OLAY NEYDİ?

Edirne Kervansaray Oteli tarafından düzenlenen 23 Kasım 2007 tarihli Edirne Belediye Başkanlığı’na kesilen ve ödenen 960 YTL'lik faturaya, ‘25 Kasım Edirne'nin Kurtuluş Bayramı Törenleri için yurtdışından davet edilip törenlere katılacak olan Belediye Başkanları ve diğer yabancı konukların şehrimiz otellerinde konaklatılması’ notu düşülmüştü. Ancak daha sonra yapılan araştırmada, söz konusu tarihlerde otelde Edirne Belediyesi Su İmtiyaz İhalesi’nin sözleşmesini hazırlayan Danışman Abdullah Veli Aksaz ile ihaleyi kazanan Mehmet Altunhan ve sevgilisinin kaldığı anlaşılmıştı. Bu nedenle Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, emekli Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan, Belediye Kültür Müdürü Bilgin Deviren, Kültür Müdürlüğü çalışanı Celal Öztürk, danışman Abdullah Veli Aksaz, ihaleyi kazanan firma yetkilisi Mehmet Altunhan hakkında ‘nitelikli zimmet’ suçundan 7.5 yıl ile 18 yıl arasında hapis cezası ile dava açılmıştı.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Eylül 2008, 03:24   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Edirne Belediye Başkanı'nın 18 yıl hapsi isteniyor




DevLetın maLı deniz yemeyen keriz demiş En son kendını yemiş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Başarılı olduğunuz işlerde, herkesin sizi aLkışlamasını beklemeyin.
Çünki bazı eLLer o sırada sizin kuyunuzu kazmakla meşguldür...

Kaybetmekten korkumuz yok, Gitmek isteyen Koşsun...
 

 

Etiketler
başkanının, belediye, edirne, hapsi, isteniyor, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tuğba Ekinci'nin 3 yıl hapsi isteniyor Zen Haber Arşivi 1 23 Mart 2012 21:05