IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2008, 17:51   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avrupa'da kadın hakları geriliyor




Avrupa'da kadın haklarının gerilediği bildirildi. Avrupa Feminist Kadın İnisiyatifinin İsveç temsilcisi Maria Hagberg, kadın hakları konusunda örnek olduğu bilinen İsveç de dahil olmak üzere Avrupa'da bu alanda gerilemeler olduğunu belirtti.

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen Avrupa Sosyal Forumu 5. toplantısına katılan Hagberg, "Bu harekete yıllardan beri hepimiz dahil edildik, son yıllarda geriye dönüş olduğunu görüyoruz" dedi.

Geçmişte kaydedilen ilerlemelerin "tehdit altında olduğunu" ve kadına şiddetin İsveç toplumda da arttığını söyleyen Hagberg, 5 yıl önce İsveç'te kadına karşı 20 bin şiddet vakasına rastlandığına, bugünse bu sayının 30 binleri bulduğuna dikkati çekti.

24 yıldır İsveç'te yaşayan İran kökenli eylemci Süleyman Gasemyani de, erkek ile kadın arasındaki eşitsizlikte görülen artışın özellikle kadın göçmenleri etkilediğini belirtti.

Gasemyani, İsveçli yetkililerin ve siyasetçilerin dinlere çok saygı duyduğunu, İslam'ı eleştirmenin tasarlanamaz bir şey olduğunu düşündüklerini, bunu yaparaksa istemeden, kadınları eve kapatan kökten dincilerin ekmeğine yağ sürdüklerini ifade etti.

Kadın haklarının İsveç'te gerilemesinin toplumdaki muhafazakarların artışıyla da bağlantılı olduğunu söyleyen Gasemyani, "2006'da iktidara geldiklerinden bu yana daha da güçlendiler. Bugün 5-10 yıl öncekinden daha fazla din okulu var. Bu okullara yapılan para yardımı daha fazla. Kızlarına, iyi bir kızın evde duran olduğunu öğreten insanlar var" diye konuştu.

Fransız "Laiklik" gubunun temsilcisi Soad Bekkuş ise kadın haklarındaki gerilemenin tüm Avrupa'da görüldüğünü belirterek, "Bunu günlük hayatta da görüyoruz" dedi.

Bekkiş, artık Polonya'da doğum kontrolünün hemen hemen ortadan kalktığı, İrlanda, Malta'da kürtajın cezalandırıldığı örneğini verdi.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avrupada, geriliyor, hakları, kadın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadın Hakları eLLya Ah Kadınlar 0 10 Eylül 2013 19:05
Kadın Hakları Sue Ah Kadınlar 0 07 Ağustos 2012 13:17
Kadın Hakları Kalemzede İslamiyet 0 24 Temmuz 2011 13:08
ALEVİ'LER Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ( AIHM ) Başvurmaya hazırlanıyor! Sametold Haber Arşivi 2 01 Eylül 2010 20:10
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'den iki kritik karar Lucifer Haber Arşivi 0 02 Şubat 2010 16:21