IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2008, 17:08   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlamamış havan mermisi can aldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BATMAN'ın Sason İlçesi'ne bağlı Balbaşı Köyü'nde patlamamış havan mermisini kurcalayan 11 yaşındaki Ömer Soysal öldü. Vücudu tamamen parçalanan Soysal'ın kopan sol kolu ise arazideki tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Ömer Soysal, Sason İlçesi'ne bağlı Balbaşı Köyü'nde 12 yıl önce güvenlik nedeniyle boşaltılan harabe evlerin arasında dolaşırken önceki gün saat 18.00 sıralarında arazide patlamamış havan mermisi bularak kurcaladı. Daha sonra bunu taşla parçalamaya çalışan Ömer Soysal, meydana gelen şiddetli patlama sonucu öldü. Patlamanın şiddetiyle vücudu tamamen parçalanan Ömer Soysal'ın kopan sol kolu ailesi ve köylülerin tüm aramalarına rağmen bulunamadı.

Köylerinin 12 yıl önce güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığını, tüm evlerin uzun zaman boş kalması nedeniyle harabe olduğunu, yaz aylarında köyde çadır kurup hayvancılık yaptığını belirten babası, 32 yaşındaki Veysi Soysal, şöyle dedi:

“KARDEŞİM DE GÖZLERİNİ VE ELLERİNİ KAYBETTİ”
“4 çocuğumdan en büyüğü Ömer İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisiydi. İftar saatine az bir zaman kala hayvanları bir araya toplamak için yıkık evlerin arasına girdi. Kısa süre sonra büyük patlamayla irkildim. Olay yerine koştuğumda oğlum kanlar içindeydi. 6 yıl önce de kardeşim Yusuf Soysal, tarlada çalışırken bulduğu patlamamış havan mermisini kurcalayınca meydana gelen patlamada gözlerini ve ellerini kaybetti. Kısa süre öncede Köy okulunun yakınında gördüğümüz mayının etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinden yardım istedik. Köyümüzün çevresindeki arazilerde halen imha edilmeyen çok sayıda patlayıcı madde köylülerin korkulu rüyası olmuş. Olayda kimin ihmali varsa davacı olacağım.”


Oğlunun sadece 2 gün okula gidebildiğini belirten baba Veysi Soysal, “Zor şartlar altında yaşıyoruz. Buna rağmen çocuğumu okula göndermek için hiçbir şeyden kaçınmadım. Köydeki okul 2 gün açık kaldı. Öğretmen, Batman'a tayin olunca çocuklar okula gidemedi. Ömer, okumak için Batman'a gitmemizi istiyordu. Maddi durumumuz buna elvermediği için köyde kalmak zorundayız. Jandarma olay yerinden parçaları topladı. Soruşturma sürüyor” diye konuştu.

Sason Devlet Hastanesi'nde otopsisi yapılan Ömer Soysal'ın cenazesi Balbaşı Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aldı, havan, mermisi, patlamamış


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suruç'ta havan mermisi paniği Seth Haber Arşivi 0 13 Ekim 2014 00:12
Hatay'a havan mermisi düştü Violent Haber Arşivi 0 20 Nisan 2014 22:01
Patlamamış Rpg Mermisi Bulundu.. Düş Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2012 05:19
Ankara'da patlamamış top mermisi bulundu MasteR06 Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2011 19:51
Patlamamış roketatar mermisi imha edildi MoSFeT Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2010 15:51