IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Eylül 2008, 08:48   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
4. Bebeği Sağ Dünyaya Getirdi Ama...




İzmir'de bir hastanede yaşanan bebek ölümlerinin doğurduğu dramlardan en acısı 8 yılda üç kez düşük yapan annenin sağ doğan bebeğinin ölümü oldu.

İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 13 bebeğin hayatını kaybetmesi olayı sonrası aileler büyük üzüntü yaşıyor. Aileler hayatını kaybeden bebeklerini toprağa verirken, bebeğini kaybeden ailelerle ilgili hüzünlü hikayeler de ortaya çıkmaya başladı.

Hayatını kaybeden 13 bebekten biri, 8 yıldır evlat hasreti çeken ve bugüne kadar üç kez düşük yapan 33 yaşındaki Gülseren Doğan'ın sonunda dünyaya getirdiği ilk erkek bebeğiydi.

Bornova ilçesi Atatürk mahallesinde yaşayan Ali Metin Doğan ve Gülseren Doğan çifti, 8 yıl önce evlendi. Bu süre zarfında Gülseren Doğan üç kez düşük yaptı. Son hamileliğinde bir kilogram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getiren Doğan'ın bu sevinci, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde 24 saatte 13 bebeğin hayatını kaybetmesiyle büyük bir üzüntüye dönüştü. Doğan'ın, "Mert" adını koymayı düşündüğü erkek bebeği de, diğer 12 bebek gibi hayatını kaybetti. 28 Ağustos 2008 tarihinde doğum yaptığını anlatan Doğan, "Bebeğimiz doğumundan bu yana hastanede yatıyordu. Bebeğimi en son perşembe günü gördüm, oksijene bağlıydı. Genel olarak durumunun iyi olduğunu söylüyorlardı. 20 Eylül'de telefonda yetkililerle konustuğumuzda bebeğin durumunun iyi olduğunu, yavaş yavaş mama vermeye başladıklarını söylemişlerdi. Sonra bebeğimizin öldüğünü söylediler. İhmal varsa ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Sorumlulardan davacı olacağız" dedi.

Gülseren Doğan'ın eşi 33 yaşındaki Ali Metin Doğan da, "Bebeği oksijen tüpüne bağladıklarını ancak kurtaramadıklarını söylediler. Biz hastanede başka bebeklerin de öldüğünü bilmiyorduk bunu sonradan öğrenidik. O kadar bebeğin ölümü ihmaldir. Sorumlulardan davacı olacağız, bu olay başkalarının da başına gelebilir" diye konuştu.

Kız bebeklerini kaybeden Özcan Akman ve Nazife Akman çifti de sorumluların bulunup cezalandırılmasını isteyen ailelerden. Çamdibi semtinde yaşayan ve konfeksiyonculuk yapan Özcan Akman (43), bebeklerinin 29 haftalık doğduğunu, eşinin 10 Eylül'de doğum yaptığını söyledi. Bebeklerinin 10 gündür kuvözde bulunduğunu ifade eden Akman, "Bebeğimiz pazar günü hayatını kaybetmiş. Ben aynı gün saat 15.00'te hastaneyi aradığımda bebeğin öldüğünü söylediler. Bizim gibi 12 ailenin yüreğine acı düşmüş, bunu sonradan öğrendik. Davacı olacağız" diye konuştu. Nazife Akman da (35), doğum sonrasında yetkililerin kendisine bebeğin 'ciğerlerinin gelişmemiş' olduğunu söylediklerini aktardı. Akman çiftinin 13 yaşında bir çocukları daha bulunuyor.

İzmir'de, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde tedavi gören 13 bebek 24 saat içinde hayatını kaybetmişti. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bebek ölümleriyle ilgili olarak aynı hastanede bugün bir açıklama yapacak. Bebeklerin ölüm nedeni yapılacak otopsiler sonucu kesinlik kazanacak. Öte yandan Salık Müdürlüğü olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. Görevlendirilen müfettişler bebek ölümlerinin nedenlerini araştırıyor.

Kaynak: Cihan

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ama, bebeği, dünyaya, getirdi, sad


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
18 aylık bebeği bu hale getirdi AngeL Haber Arşivi 2 14 Şubat 2015 01:34
2015'in ilk bebeği 00:03‘te dünyaya geldi Desmont Haber Arşivi 1 01 Ocak 2015 18:01
Yap bebeği kap parayı * Düş Haber Arşivi 0 22 Ocak 2013 16:53
13 yaşında ikinci çocuğunu dünyaya getirdi Angel Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2008 20:18