IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Eylül 2008, 10:09   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her taşın altından sahtecilik çıkıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Deniz Feneri davasında hüküm giyen Mehmet Gürhan adına, hapisteyken notere gelmiş gibi göstererek vekaletname düzenlendiği ortaya çıktı. Gürhan’ın, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ı, 'vekil tayin ettiği' vekaletname için soruşturma başlatıldı

Deniz Feneri e.V.'nin Kurucu Başkanı Mehmet Gürhan adına, Almanya'da cezaevinde olduğu sırada, yasal olmayan yollardan İstanbul'da bir noterde, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ı, 'Türkiye'deki tüm işlemleri için vekil tayin eden' bir vekâletname çıkarılması konusunda soruşturma başlatıldı.

Almanya'da cezaevindeki kişinin İstanbul'daki notere gelmesinin imkânsız olduğu bildirilirken, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni, belgeyi hazırlayan noterin Disiplin Kurulu'na sevk edileceğini söyledi. Hukukçulara göre, olay resmi evrakta sahtecilik ve söz konusu sahte vekâletnamenin geçerliliği yok.

Noter: Araştıramadım
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Deniz Feneri e.V. davasında mahkum olan Mehmet Gürhan'ın Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ı Türkiye'deki tüm şirketleriyle ilgili işlem yapmaya tayin ettiğini gösteren vekâletnameyi kamuoyuna açıkladı.


Bu belge çok daha büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Karaman'ın İstanbul 10. Noteri'nde 21 Mayıs 2007 tarihinde düzenlettiği bu vekâletnamenin yasal yollardan alınmadığı belirlendi. Çünkü bu tarihten 28 gün önce Gürhan Almanya'nın Frankfurt kentinde cezaevine girmişti. İstanbul'a gelip, notere gitmesine imkân yoktu.


Noterdeki işleyişe göre, Karaman'ın vekâlet verebilmesi için Almanya'da bir noterin ya da konsolosluğun cezaevine gitmesi gerekiyor.

Vekâletnameyi düzenleyen İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç Milliyet'in konuyla ilgili sorusuna, "Araştıramadım, fırsat bulunca araştıracağım" diye yanıt verdi. Büyükkılıç, "Noter huzuruna Mehmet Gürhan adıyla bir başka kişi mi çıktı?" sorusuna ise, "Bilmiyorum şu anda. Bakıp açıklayacağız" demekle yetindi.

Soruşturma başlatıldı
Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni ise, "İstanbul 10. Noteri'nin bu işlemiyle ilgili soruşturma görevini İstanbul Noter Odası Yönetim Kurulu'na verdik. Bu işin iki ayağı var. Noterler Birliği'nin kendi bünyesinde bir denetim yapması söz konusu, ayrıca Adalet Bakanlığı ve cumhuriyet savcılarımız bu konuda cezai incelemeyi yapacaklardır.


Yapılacak incelemeye göre o kişiyi Disiplin Kurulu'na sevk ederiz. Gerektiği taktirde oraya denetçi göndeririz. Seçimle gelen ve objektif çalışan Disiplin Kurulumuz, uyarma cezasından, meslekten ihraca varan cezalar tayin etmektedir. Ayrıca Adalet Bakanlığı'na ihbar mahiyetinde bildirimde de bulunabiliriz" dedi.

'Noter Almanya'ya gidemez'
Soruşturma sonucunun çarşamba günü (bugün) veya yarın belli olacağını söyleyen Yeni, "Almanya'da cezaevindeki kişi için oradaki bir noter veya konsolosluk gidip orada vekâlet yapabilir. İstanbul'daki bir noter, büyükşehir sınırları içerisindeki işlerle yetkilidir. Kalkıp Almanya'ya gitmek gibi bir durumu olamaz" diye konuştu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyuna açıkladığı vekâletnamenin, Mehmet Gürhan’ın cezaevine girmesinden 28 gün sonra yasadışı yollardan düzenlendiği ortaya çıktı.


CEZA HUKUKÇUSU PROF. DONAY:
10 yıla kadar hapis cezası var

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Donay konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:
"Bu durumu resmi evrakta sahtekârlık saymak gerekir. Çünkü kişi, mevcut olmayan birisinin yerine imza atmıştır mutlaka. Birinci sorumluluk sahte imza atan kişide, ikinci sorumluluk da noterde. Çünkü noterin imza atanın hüviyetini kontrol etmesi, imza atanla hüviyeti veren kişinin aynı kişi olup olmadığını araştırması gerekir. Bunun 'resmi evrakta sahtecilik' olduğuna hiç kuşku yok. 10 yıla kadar hapis cezası var.


Bu durumun kanıtlanması tabiatıyla kolay. Kanıtlandığı zaman bu evrak geçerliliğini kesin olarak kaybeder. Bu belgeyle yapılan resmi işlemler elbette geçerliliğini yitirir. Ancak onlar için ayrı dava açmak gerekir. Noterin de 'görevi suiistimal ettiği' varsayılır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Eylül 2008, 10:10   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Her taşın altından sahtecilik çıkıyor




Şaka 1 yana iyi para kaldirmislar boğazlarından nasil gecti yedikleri ekmekler merak ediyorum ..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
altından, çıkıyor, sahtecilik, taşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sahtecilik şebekesine darbe Lucifer Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2010 17:34