IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2008, 11:34   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cep ve internet vergisi düşüyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cep ve internet vergileri üzerindeki Özel İleşitim Vergisi düşürülüyor. Bakan Yıldırım, indirim tarihini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2009'da hem mobil hem de sabit internet üzerindeki Özel İletişim Vergisi'ni indireceklerini söyledi.Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün güzergahıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, 4 seçenek bulunduğunu ancak henüz güzergahın belirlenmediğini açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle Türk Telekom'un Ahlatlıbel Tesisleri'ndeki iftarda bir araya geldi.

Bakan Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün güzergahıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, 4 seçenek bulunduğunu ancak henüz güzergahın belirlenmediğini, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olurunu aldıktan sonra güzergahı netleştireceklerini söyledi.

Dünyadaki finansal krizin sonuçlarını görmek istediklerini vurgulayan Yıldırım, bu nedenle yeni köprünün ihalesinin 2009 öncesine yetiştirilemeyeceğini belirtti.

Küresel yatırımcıların yap-işlet-devret modeliyle yapılacak yatırımlara ilgisinin 6 ay öncesine göre değiştiğini dile getiren Yıldırım, yeni köprünün maliyetinin kamulaştırmalar hariç 2,5 milyar dolar düzeyinde öngörüldüğünü, bazı güzergah seçeneklerinde kamu arazisinin fazla olmasının maliyetleri düşürdüğünü kaydetti.

Binali Yıldırım, internet üzerindeki vergilere ilişkin soru üzerine, ''2009'da hem mobil hem de sabit internet üzerindeki Özel İletişim Vergisi'ni indireceğiz ki internet kullanımı yaygınlaşsın'' diye konuştu.

Bu alandaki vergilerin indirilmesi konusunda Telekomünikasyon Kurumunun Maliye Bakanlığı ile çalıştığını, yasal düzenleme ya da Bakanlar Kurulu Kararı'ndan hangisi gerekiyorsa bunun yapılacağını anlatan Yıldırım, mobil iletişimde yüzde 25, sabit hatlar üzerinden iletişimde ise yüzde 15 olarak uygulanan Özel İletişim Vergisi'nin ''yüzde 5'ten fazla olmamasını'' düşündüklerini ifade etti.

Sektördeki vergi indirimlerinin bütçe hedeflerini bozmayacağını da kaydeden Yıldırım, ''Yüksek vergiler sektördeki ciro artışını engelliyor. Faturalardaki vergi yüzde 50'ye yaklaştı. İndirmemek vergi kazancına değil, vergi kaybına neden olur hale geldi. Vatandaş konuşmaya çekiniyor. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız doya doya konuşsun'' dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cep, düşüyor, internet, vergisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'de internet fiyatları düşüyor AngeL Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Ocak 2015 02:20
Macaristan'ın internet vergisi zaferi! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 06 Kasım 2014 01:31
BÂC (Bir Osmanli Vergisi) Zen Tarih 0 17 Mayıs 2014 14:13
Elektrikli otomobillere akü vergisi PassioN Otomobil Haberleri 0 29 Nisan 2012 11:27