IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2008, 10:48   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘ıke’ Gibi Vurdu




Yaklaşık yarım saat süren fırtına İstanbul’u felç etti. Amerika’yı vuran Ike kasırgasını anımsatan fırtınanın Şişli’de yıktığı minare 3 kişinin yaralanmasına bir kişinin de ölümüne neden oldu

İstanbul’da dün hızı zaman zaman 104 kilometreye ulaşan fırtına hayatı felç etti. Sağanak yağışla birlikte etkili olan ve yarım saat süren fırtına Şişli’de bir caminin minaresinin yıkılmasına neden oldu. Minare yıkıntısının altında kalan 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. 144 evin çatısını uçuran fırtına ağaçları da yerlerinden söktü. Ulaşım kördüğüm olurken, Kadıköy açıklarında da bir tekne battı.

Öğle saatlerinde başlayan fırtınanın ardından Şişli’deki Kuştepe Merkez Camii’nin minaresi yıkıldı. İnönü Caddesi’ne düşen minare cadde üzerindeki bir gecekondu ile lokantayı yerle bir etti.
Lokanta sahibi Erdoğan Cimşir ve eşi Şengül Cimşir beton parçalarının altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kurtarma ekipleri enkazda yoldan geçen Metehan Altunkılıç’ın (48) cesedine ulaştı. 1967 yılında inşa edilen minarenin uzun süredir sallanması nedeniyle çevre sakinlerinin şikayetine konu olduğu öğrenildi.

Çok sayıda yaralanma
Olay yerine gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, önlem için ikinci minareyi de yıkacaklarını belirtti.
Dolmabahçe’deki Yıldız Camii’nin önünde bulunan ağaçta Cuma namazından çıkanların üzerine devrildi, 4 kişi yaralandı. Fırtınanın Sultanahmet’te devirdiği bir ağaçta bir İtalyan turistin yaralanmasına neden oldu.
Fatih’teki bir binada tamirat işi yapan bir işçi şiddetli karayelin etkisiyle binanın boşluğuna düşerek yaralandı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Maslak Kampusu’ndaki kız yurdunun çatısı da fırtınanın etkisiyle uçtu.

Gemiler sürüklendi
Fırtına nedeniyle Kilyos açıklarına sürüklenen Malta bayraklı “TK Bremen” adlı kuru yük gemisi römorkör yardımıyla kontrol altına alındı. Kamboçya bayraklı “Skar” adlı kuru yük gemisi Karaburun açıklarında karaya oturdu.

‘Hamleli karayel vurdu’
İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Blümü Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, yıkımlara karayelin hamleli esmesinin neden olduğunu belirterek, “Normal rüzgar saatte 20 km ise hamle olunca hızı iki katına kadar çıkabiliyor” dedi. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışların, bayramın ilk iki günü yerini açık havaya bırakacağını söyledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kalamış Marina açıklarında bulunan 20 metrelik Buse isimli yelkenli battı.


Edirne’de su baskınları Hava sıcaklığının 12 dereceye kadar düştüğü Edirne’de de kentte bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Kent merkezinde önceki gün başlayan yağmur dün sabah şiddetlendi. Kente son 24 saatte metrekareye 50 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Ev ve işyerlerini su basan çok sayıda kişi de itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Tekirdağ’da da önceki akşam saatlerinde başlayan yağış sürerken Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri sağanak yağışın hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceğini açıkladı. Kentte son 24 saatte metrekareye 28.2 kilogram yağış düştü.

Erciyes Dağı’nın 3400 metre yükseklikteki Şeytanderesi mevkii de beyaza büründü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Havadaki uçağı yıldırım çarptı
Dalaman-Londra seferini yapan İngiliz yolcu uçağı, yıldırım çarpması üzerine İzmir’e zorunlu iniş yaptı. 275 yolcunun bulunduğu Thomas Cook şirketine ait uçak, Dalaman Havalimanı’ndan önceki gün havalandı. Yaklaşık 15 dakika sonra uçağa yıldırım çarptı. Elektronik sistemleri bir süre devre dışı kalan uçağın kabininde 15 dakika elektrik kesintisi yaşandı. Bunun üzerine uçak İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.


Zürih-Selanik seferini yapan Swissair’e ait bir yolcu uçağına dahavada yıldırım çarptı. Yıldırım çarpması sonucu uçağın Atina’ya inmek zorunda kaldığı bildirildi. Uçakta 321 yolcu olduğu belirtildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘ıke’, gibi, vurdu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39
DTP’li Ayna’nın ‘PKK ile diyalog kurun’ sözlerine inceleme Kan Haber Arşivi 0 03 Nisan 2008 14:26