IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2008, 23:11   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırtına ve yağış yurdun genelini vurdu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yurdun genelinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bir çok yerde ev ve işyerlerini su basarken, trafik felce döndü.

SAATTE 75 KM ESEN FIRTINA GEMİYİ BATIRDI

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Pınarlı köyü açıklarında Gürcistan bandıralı kuru yük gemisi battı. Geminin 13 mürettebatı
tahliye edildi. Edinilen bilgiye göre, "Lady Rina" adlı kuru yük gemisi fırtına nedeniyle Malkaya bölgesinde kayalıklara çarpması üzerine ikiye ayrıldı ve batmaya başladı. Gemi kaptanının "SOS" vererek yardım çağrısında bulunması
üzerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Şile Tahlisiye Bot İstasyonu ekipleri bölgeye sevk edildi.

Saatteki hızı 75 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle kurtarma çalışmalarında zor anlar yaşayan ekipler, tahlisiye botuyla 5, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörüyle de 8 mürettebatı tahliye ederek karaya çıkarttı. Kurtarılan mürettebat, Akçaova Sağlık Ocağı Pınarlı Sağlık Evi’nde tedavi altına alındı.
Bu arada, geminin tamamen battığı su yüzeyinde sadece kaptan köşkünün kaldığı gözlendi.

EREĞLİ'DE DEV DALGALAR, KORKULUKLARI SÖKÜP İŞ YERLERİNİN CAMLARINI KIRDI


Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde etkili olan sağnak yağmur ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle denizde oluşan dalgalar, sahil bandındaki korkulukları yerinden söküp, sahile yakın işyerlerinin camlarını kırdı.

Ereğli'de sabah saatlerinde başlayan sağnak yağmur ile birlikte fırtına da etkili oldu. Fırtına nedeniyle yük gemileri Ereğli Limanı'na demirledi. Denizde oluşan dev dalgalar, sahil bandını çevreleyen korkulukları yerinden söktü. Korkulukları aşan dalgalar, sahil kenarında bulunan işyerlerine kadar geldi. Bir kafe ile birlikte Ereğli Yelken İhtisas Kulübü ve Ereğli Polisevi'nin camları kırıldı. Kafe ve kulüp çalışanları içeriye giren suları temizlemeye çalıştı. Polisevinin zemin katı da suyla doldu. Bazı elektronik eşyaların zarar gördüğü belirtildi.

Ereğli Belediyesi'nin, Ramazan şenlikleri için sahil bandına kurduğu Amfi Tiyatro da fırtına nedeniyle zarar gördü. Tiyatronun ön bölümüne kadar gelen dalgalar, sahnenin sac plakalarını kopardı. Belediye ekipleri bölgede temizlik çalışması yaptı.

KAYNARCA SULAR ALTINDA KALDI,HAYAT DURDU

Sakarya'de etkili olan sağanak yağışlar Kaynarca İlçesi'nde yerleşim biriminin içinden geçen ve aynı adla anılan Kaynarca Deresi'nin taşması sonucu ulaşım yollarını kapattı. Araçlar ve vatandaşlar ilçe yollarında mahsur kaldı. Trafoların hasar görmesi nedeniyle ilçeye elektrik verilemiyor.

Alınan bilgilere göre sabah saatlerinde başlayan etkili yağmur nedeniyle 5 bin 200 nüfuslu Kaynarca İlçesi'nin içinden geçen Kaynarca Deresi taştı. Derenin üzerindeki köprü sular altında kalırken, sel suları karayolunu da kapladı. İlçe girişinde bulunan sanayi sitesi de sular altında kalırken trafolar hasar gördü. Sedaş ana hattan ilçenin enerjisini kesmek zorunda kaldı.

Kaynarca ile ulaşımın kesilmesi üzerine araçlar ilçe girişinde bekliyor. Kaynarca Kaymakamı ilçe girişindeki dere yatağının taştığını belirterek, "Dere yatağında aşırı yağış nedeniyle biriken sular taştı. Bundan dolayı sanayi sitesi sular altında kaldı. Suyunu boşlamak için yarma çalışması yapıyoruz. Güvenlik açısından elektriği Sedaş ekipleri kesti. Elektrik kesilince sular da kesildi. 3-4 saat sonra her şey normale dönecek" dedi

SİİRT'TE YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ


Siirt'te yağmur hayatı felç etti. Belediyenin alt yapı çalışmalarınında bittiği, ancak çevre düzenlemesinin sürdüğü kentte biriken yağmur suları caddeyi trafiğe kapattı.

Almanya KWF Vakfı ile Siirt Belediye arasında düzenlenen protokoll ile 19 milyon evrosu hibe olmak üzere 42 milyon evroya mal olan Siirt'in altyapısı yapıldı. Alt yapı çalışmalarının bittiği çevre düzenlemesinin sürdüğü kentte bugün yağan aşırı yağmur nedeniyle, caddelerde su birikintisi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Hayatın adeta felç olduğu Siirt'te, su taşkınlıkları gören vatandaşlar hayretlerini gizleyemeyerek altyapının fiyaskoyla sonuçlandığını belirterek tepki gösterdiler. Kaldırımlarda mahsur kalan birçok vatandaş araçlarla karşıya geçirildi.

RÜZGAR BİLECİK'TE DİREK DEVİRDİ
BİLECİK’te şiddetli rüzgar, caddede bulunan aydınlatma direğinin devrilmesine neden oldu.
İstiklal Mahallesi Tevfikbey Caddesi’nde bugün öğleden sonra, şiddetli rüzgar nedeniyle yaya kaldırımında bulunan aydınlatma direklerinden biri devrilerek karşı kaldırıma düştü. Kentin en işlek yerlerinden biri olan Tevfikbey Caddesi’nde meydana gelen olayda şans eseri yaralanan olmadı.
Direğin devrildiği Tevfikbey Caddesi bir süre araç trafiğine kapatıldı. Bilecik Belediyesi ekiplerinin direği kaldırmasının ardından cadde ulaşıma açıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fırtına, genelini, vurdu, yağış, yurdun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şiddetli yağış ve fırtına Deep Haber Arşivi 0 25 Ekim 2014 03:16