IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2008, 12:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kurtarma Planında Uzlaşma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

ABD'de politikacılar Wall Street'i kurtarmayı ve küresel kredi sıkışıklığını önlemeye yönelik 700 milyar dolarlık plan üzerinde uzlaştı ve planın ayrıntıları da yayımlandı
Nancy Pelosi, anlaşmanın "iki partili" olduğunu söyledi
Alınan önlemler ABD Hazinesine, ülkedeki sorunlu bankaların şüpheli alacaklarını satın almak amacıyla 700 milyar dolara kadar harcama yetkisi veriyor.
Bunun karşılığında da hükümet bu firmalarda pay sahibi olacak, banka patronlarına yapılan ödemeler sınırlanacak ve kurtarma operasyonu da bağımsız organlarca denetlenecek.
Kabul edilen bu plan 1929 yılında başlayan Büyük Buhran'ın ardından piyasalara yapılan en büyük çaplı müdahale niteliğini taşıyor.
ABD Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili başkanı Nancy Pelosi, Wall Street'e şimdi "parti bitmiştir" mesajının verildiğini söyledi.
Pelosi, "iki partili anlaşma"nın "Wall Street'in kurtarılması için değil", emekli maaşları, tasarruflar ve istihdamın güvence altına alınması amacıyla tasarlandığını söyledi.
Senato'nun Demokrat çoğunluğunun lideri Harry Reid de "Wall Street'teki açgözlülük" ve "hayata geçmeyen müdahaleler" karşısında Amerikalıların "kaygılanmak hatta öfkelenmek için her türlü gerekçeye sahip olduklarını" söyledi.
Geride kalan iki hafta boyunca küresel çalkantı pek çok mali kuruluşun günlük işlerini yürütmek için gerekli parayı döndürememe yani likidite sorunları yaşamasına yol açmıştı.
Son iki haftanın bazı gelişmeleri şunlar:
ABD'de Washington Mutual bankası düzenleyici kuruluşlarca devralındı ve JP Morgan Chase'e satıldı.
Lehman Brothers'ın çökmesinin ardından diğer yatırım bankaları da sorunlar yaşadı. Merrill Lynch bankası Bank of America tarafından devralınmayı beklerken Morgan Stanley, Japonya'daki bir rakibinden sermaye enjeksiyonunu garantiledi.
ABD'nin sigorta devi AIG, batmaktan hükümet tarafından yüzde 80'lik hissesi devralınarak kurtarıldı.
İngiltere'de emlak kredi bankası Bradford & Bingley'nin Pazartesi sabahı kısmen devletleştirilmesi kısmen de diğer bankalara devredilmesi bekleniyor.
Almanya'da Hypo Real Estate adlı emlak kredi bankasının büyük bir nakit sıkıntısı yaşadığı haber verildi.
Belçika, Lüksemburg ve Hollanda hükümetleri Pazar akşamı Fortis bankasına 11,2 milyar euro yatırarak bu finans kuruluşunu fiilen devletleştirme kararı aldı
Oylama bugün
ABD Temsilciler Meclisi'nde bugün, Senato'da da Çarşamba günü konuyla ilgili olarak oylama yapılması bekleniyor.
ABD hükümeti Pazartesi günü Asya piyasaları açılmadan önce bir anlaşmaya varılmasını hedefliyordu.
Varılan son anlaşma, hükümetin önerdiği ilk plan üzerinde hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından dile getirilen bazı kaygılara yanıtlar da içeriyor.
Hükümet parayı dilimler halinde alacak. 250 milyar dolar hemen verilecek, sonraki 100 milyar dolar Beyaz Saray'ın isteği üzerine verilecek, kalan 350 milyar dolarlık kısmın serbest bırakılması üzerinde ise Kongre'nin veto yetkisi olacak.
Kurtarma parasını alan bankaların bunun karşılığında hisselerini vermeleri gerekecek, bu da vergi mükelleflerine bankaların düzelmesinden fayda sağlama imkanı sağlayacak.
Üst düzey bankacıların ödemeleri kısılacak, "altın paraşüt" olarak adlandırılan işten ayrılma tazminatları ise kaldırılacak.
Eğer harcanan para, ilgili bankalarca yerine konamazsa bankacılık sektörü bu kurtarma paralarının finanse edilmesine yardımcı olmak zorunda olacak
Bağımsız bir başdenetçi ve iki partili bir gözetim komitesi sürecin seyrini izleyecek
Bankalar emlak kredisine dayalı menkul kıymetlerinden oluşan zararlara karşı korunmak amacıyla bir sigorta programına katılmak zorunda olacak.
Tüm bu düzenlemelerin, aslında iki partiden yükselen eleştirilerin tümüne yanıt vermediği de haber veriliyor.
Planın bazı muhalifleri, şimdiden diğer mevkidaşlarını da plan aleyhine oy kullanmaya çağırdılar.
Anlaşmanın metni internete de konuldu. Ancak plan üzerinde uzlaşmaya varıldığı açıklanır açıklanmaz planı yayımlayam siteler, aşırı ilgi nedeniyle çöktü.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kurtarma, planında, uzlaşma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık