IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2008, 10:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gürbüz Çapan'ın terörist aşkı..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.














Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın DHKP-C terör örgütüyle olan derin bağlantıları ortaya çıkmaya başladı. Çapan'ın cezaevine gitmesine yol açan gelişmelerde terör örgütünün kadın yöneticilerinden Asuman Özcan'ın önemli rol oynadığı ileri sürüldü.

CEZAEVİNDE TANIŞTILAR

Geçtiğimiz şubat ayında düzenlenen operasyon sırasında evinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast krokilerinin bulunduğu Asuman Özcan'ın Çapan'la gönül ilişkisine girdiği ifade edildi. Dağıstan kökenli, Kars doğumlu ve kökleri Teşkilatı Mahsusa'ya kadar uzanan Gürbüz Çapan ile DHKP-C yöneticilerinden Asuman Özcan'ın yolları 2001 yılında cezaevinde kesişti.

YAN KOĞUŞTAKİ ÇAPAN'LA İLİŞKİYE GEÇTİLER

Terörist Hayriye Gündüz tarafından 2001 yılında yazılan bir rapora yer veren Aksiyon Dergisi, Çapan ile Özcan arasındaki ilişkileri gözler önüne serdi. Örgütün telefon, para, ilaç ve kitap gibi lojistik ihtiyaçları için komite kuran DHKP-C yöneticisi kadınlar bu kapsamda yan koğuşta bulunan Çapan ile iletişime geçti.

DUVARDAN DELİK AÇTIK

Devamı raporda şu şekilde yer aldı: "Gürbüz Çapan ile bu program dahilinde ilişkiye geçtik. Ben B-4'e geçtiğimde notlarla yürütülen bir ilişki vardı. Asuman ve Remziye notlaşıyordu. Ben B-4'e geçtikten sonra havalandırma duvarından delik açtık. Ondan sonra düzenli bir ilişkimiz oldu. Gürbüz Çapan'ın olduğu hücrede Hayam Garipoğlu, kardeşleri Niman, Nide ve Habil vardı. Çapan ile birbirimizi yakından tanıdıkça ilişkilerimiz gelişti. Bizi tanıdıkça güvenmeye başladı. İdeolojik -politik olarak bizi tanıyordu zaten."

Koğuştaki diğer mahkumların tahliyesiyle Çapan ve kadınların baş başa kaldığını anlatan Hayriye Gündüz şu ayrıntılara yer veriyor:

ÇAPAN'LA YAZIŞIYORDU

“Bizim dışımızda Çapan ve Asuman notlaşıyordu. Zaman zaman yazışıyordu. İkili arasında karşılıklı notlar gidip geliyordu. Çapan ile ilişkiler tahliye oluncaya kadar böyle devam etti." 23 Eylül 2002’de Yasemin İlter isimli başka bir militan tarafından yazılan raporda ise Çapan ile DHKP-C içinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Özcan arasında gizli bir birliktelik olduğu belirtiliyor. Ayrıca Çapan'ın örgütü yönlendirdiği anlatılıyor. Yine başka bir bayan militanın öz geçmişinde Çapan izlerine rastlanıyor. Burada Çapan'ın örgüt mensuplarıyla Kartal Cezaevi'nin duvarından delik açarak buluştuğu ve yardım sağladığı aktarılıyor.

SUiKAST PLANIYLA YAKALANMIŞTI

Gürbüz Çapan ile gizli birliktelik yaşayan DHKP-C terör örgütü üst düzey sorumlusu Asuman Özcan (Akça) 15 Şubat 2008 tarihinde İstanbul Emniyeti tarafından yapılan operasyonla gözaltına alındı. Asuman Özcan'a ait materyaller üzerinde yapılan incelemede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'daki evinin detaylı krokisi ve şifrelenmiş eylem istihbaratları ele geçirildi. Asuman Özcan çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aşkı, Çapanın, gürbüz, terörist


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gürbüz Çapan ( 19.05.1954) Desmont Tarih / Siyaset 0 23 Kasım 2014 14:16
Cevat Çapan AftieL Şairler / Yazarlar 0 09 Mayıs 2014 19:50