IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06 Ekim 2008, 10:48   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
5 karakolun yeri değiştiriliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Org. Iğsız, Aktütün Sınır Karakolu dahil 5 sınır karakolunun yerinin değiştirileceğini söyledi. 13 şehidin şarapnel parçalarıyla hayatlarını kaybettiği belirlendi. Kayıp 2 asker için de aramaların devam ettiğini ifade etti


Bölücü terör örgütünün cuma günü ağır silahlarla düzenlediği saldırıda 15 şehidin verildiği Aktütün Sınır Karakolu da dahil 5 karakolun yeri değiştirilecek. Bayraktepe’deki çatışma sırasında kaybolan iki askerden umutlar kesilirken, 13 şehidin şarapnel isabet etmesi sonucu hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, dün karargahtaki İnönü Salonu’nda basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Iğsız, Aktütün karakolu ve çevresinin görüntüleri ile harita üzerinden bilgi vererek, teröristlerin saldırısı ile çıkan çatışmayı ayrıntılı olarak anlattı.

38 kez saldırı yapıldı
Iğsız, PKK’nın karakola bugüne kadar toplam 38 saldırı girişiminde bulunduğunu söyledi. Iğsız, alınan görüntüler üzerine saldırı olabileceği kuşkusuyla cuma sabahı saat 05.00’de bir jandarma özel harekât timinin karakolun güvenliğini sağlayan Bayraktepe’ye gönderildiğini belirtti. Teröristlerin ikisi Kuzey Irak’ta olmak üzere 6 noktadan saldırdıklarını ifade eden Iğsız, saldırıda makineli tüfek, havan ve doçka gibi ağır silahların kullanıldığını kaydetti.

Teröristlere karşı 2 F-16 uçağı ve 4 helikopter ile hava saldırısı yapıldığını belirten Iğsız, teröristlerin akşam saatlerinde planladıkları saldırıyı, alınan önlemler nedeniyle öğle saatlerinde yapmak zorunda kaldıklarını anlattı. Iğsız, çatışma sırasında Bayraktepe’de lider konumundaki 6 personelden birinin şehit olduğunu, 4’ünün yaralandığını belirterek, takviye gücün bu noktaya gelmesiyle komuta sorununun çözüldüğünü söyledi. Iğsız, “13 şehidimiz şarapnel yarasıyla hayatını kaybetti” dedi.

Çanakkale benzetmesi
Bayraktepe’deki etkili savunma nedeniyle teröristlerin karakolu ele geçiremediklerini dile getiren Iğsız, “Bu şehitleri boşu boşuna şehit edilmiş haline dönüştürürsek onlara hakaret etmiş oluruz. Verilen görevde sonuna kadar mücadele ettiler ve başardılar” diye konuştu.
Aktütün karakoluna gerçekleştirilen baskın ile ilgili bir soruşturmanın olmadığını ifade eden Iğsız, her askeri faaliyet sonrasında olduğu gibi rutin incelemenin yapılacağını kaydetti. Iğsız, “Esas amaç görevi yapmaktır. Eğer olaya şehit sayısıyla bakarsak o zaman Çanakkale’de neler olduğunun bugün hesabını veremeyiz” dedi.

Umutlar kesildi
İkisi dışında yaralı askerlerin durumunun iyi olduğu bilgisini veren Iğsız, kayıp olan takviye jandarma özel harekât timinden iki uzmanın önce PKK’lılar tarafından esir alındığı kuşkusu duyduklarını, ancak emarelerin bu yönde olmadığını söyledi. Iğsız, “Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir” dedi. Iğsız, terörist zayiatının en az 23 olduğunu belirterek, tam tespitin yapılamadığını ifade etti.

BBG evi yanıtı
Iğsız, daha önce yapılan “BBG evi” benzetmesine atıfta bulunan bir soru üzerine, “Teknik olarak aynı anda her yeri kontrol edebilecek bir imkan düzeyine sahip değiliz. ‘Kuş uçsa görürüz.’ Hayır, hiç kimse göremez” dedi.
Iğsız, Aktütün Karakolu’nun bölgedeki diğer 4 karakolla birlikte bulunduğu çukur alandan daha güvenli yüksek bir bölgeye taşınmasına ilişkin geçen yıl karar alındığını anlattı. Kayaların kırılması nedeniyle inşaatın uzadığını dile getiren Iğsız, karakolun önümüzdeki yaz 300 metre ilerisindeki Berçartepe’ye taşınacağını belirterek, Umurlu, Yeşilova ve Samanlı karakolları ile İran sınırındaki Alan karakolunun da mahkum konumdan araziye hâkim noktalara taşınacağını söyledi.

Terör zirvesi
Iğsız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 9 Ekim Perşembe günü geniş kapsamlı terörle mücadele değerlendirme toplantısı yapılacağını, bazı yasalarda değişiklik yapılması konusundaki taleplerini gündeme getireceklerini söyledi. Iğsız, ABD ile istihbarat paylaşımı konusunda bir sıkıntı olmadığını da belirtti.

Aktütün’e takviye yapılmış
Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na yaz mevsimine girerken yapılan takviyelere ilişkin bilgi de veren Orgeneral Iğsız, bölgenin önemi dikkate alınarak bir Jandarma Özel Harekât (JÖH) Bölüğü görevlendirildiğini belirtti. Iğsız ayrıca, karakola iki motorlu piyade kolu, bir havan tespit radarı, iki tank, üç adet 203 milimetrelik top, iki adet 105 milimetrelik top, üç adet 81 milimetrelik havan, bir adet uçaksavar ile takviye yapıldığını, 291 personelin de görevlendirildiğini kaydetti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Saldırı krokiyle adım adım anlatıldı

1- Saldırı öncesinde Aktütün jandarma sınır karakolunda, bir tank, 5 adet top ve 3 adet havan bulunuyordu. Karakolun emniyetini sağlayan Bayraktepe’de, bir jandarma bölüğünün yanısıra bir de komando bölüğü yer alıyordu. Karakola 300 metre uzaklıktaki Berçartepe’de de bir komando bölüğü emniyeti sağlıyordu.

2- Cuma sabahı saldırı kuşkusu nedeniyle Bayraktepe’ye bir jandarma özel harekat bölüğü takviye olarak gönderildi. Teröristlerin, Kuzey Irak’taki meşelik bölgesine bir doçka ve bir havan yerleştirdikleri anlaşıldı. Berçartepe’nin arkasına düşen yüksek tepelere de teröristlerin iki makineli ve bir doçka yerleştirdikleri ortaya çıktı. Teröristler, bu beş noktadaki ağır silahlarla karşı ve yandan Bayraktepe’yi ateş altına aldı. Saldırı ise Otyeritepesi bölgesinden başlatıldı. Teröristler, Bayraktepe’yi etkisiz hale getirip ağır ateş desteği altında karakolu ele geçirmeyi amaçladı.

3- Ancak, yapılan tespit nedeniyle çatışmanın öğle saatlerinde başlaması teröristlerin planını bozdu. Çatışma sırasında bölgeye gönderilen bir komando bölüğü ile bir jandarma özel harekat timi teröristler ile çatışmaya girerek karakola giden yolu tıkadı. Aynı anda iki jet ile 4 taarruz helikopteri de, teröristlerin bulunduğu bölgelere taarruz etti. Teröristlerin çatışmadan sonra sınır ötesinde karadan takibi yapılmadı. Saldırının niteliği ve kullanılar ağır silahlar, teröristlerin uzun süre saldırı için hazırlık yaptıklarını ortaya koydu.

Org. Başbuğ’a böbrek taşı operasyonuGenelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, dün askeri hastanede yapılan operasyonda böbreğindeki taşı kırdırdı. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde dün yapılan açıklamada, Başbuğ’un Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) sağ böbrek çıkışındaki taş nedeniyle başarılı bir taş kırma işlemi gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamada, Başbuğ’un sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Genelkurmay, bu açıklamayla dolaylı olarak, Başbuğ’un dünkü cenaze törenlerine katılamamasının nedenini de izah etmiş oldu.

 

 

Etiketler
değiştiriliyor, karakolun, yeri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çıkış Yeri-Varış Yeri Araştırması PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 26 Eylül 2014 11:31
Ders Geçme Notu Değiştiriliyor Liaaa Haber Arşivi 0 28 Mayıs 2012 12:38