IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2008, 12:19   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cinayet gibi kazada bilirkişi raporu istendi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a cipiyle çarparak ölümüne yol açtığı iddiasıyla yargılanan Faruk Kalkavan’ın, 3 ile 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Faruk Kalkavan katılmadı. Kalkavan’ı duruşmada, avukatları Kadir Filizer ile Yılmaz Çiçek temsil etti. Duruşmada, Sinem Yalçın’ın annesi Nazmiye Neşe ile babası Sinan Yalçın ve avukatları Aziz Şanioğlu hazır bulundu.

Duruşmada, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden istenen ek raporda Faruk Kalkavan’ın, Acıbadem Köprüsü’nü geçtikten sonra emniyet şeridine girerek Sinem Yalçın’ın aracına çarptığı belirtildi. Aracının ötelenerek vurduğu Yalçın’ın öldüğü kaydedilen raporda, kazanın Kalkavan’ın sevk ve idare hatasından kaynaklandığı, dolayısıyla Kalkavan’ın asli ve tamamen kusurlu, Yalçın’ın ise kusursuz olduğunun bildirildiği tutanağa yazdırıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatları Çiçek ve Filizer, raporun mahkemenin denetimine imkan vermeyecek şekilde düzenlendiğini, aydınlatılması istenen konular göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılmadığını öne sürerek, yeniden bilirkişi raporu alınmasını istedi.

Yalçın ailesinin avukatı Aziz Şanioğlu ise sanık Faruk Kalkavan’ın "salıverilmemesi gerekirken tahliye edildiğini ve yurt dışına kaçtığını" öne sürerek, yeniden tutuklanmasını istediklerini bildirdi. Mahkeme heyeti, yeni bilirkişi raporu alınmasına gerek olmadığı yönünde karar vererek, sanık avukatlarının talebini de reddetti.

SAVCININ MÜTALAASI

Esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ümit Babayiğit, 14 Ocak 2008 tarihinde Faruk Kalkavan’ın 34 MFK 52 plakalı arazi aracıyla Kadıköy’den Beşiktaş istikametine seyir halinde bulunduğu sırada önündeki otobüsü geçmek için emniyet şeridine girdiğini anlattı.


Savcı Babayiğit, önündeki aracı kurallara aykırı olarak sağ tarafından geçmek isteyen Kalkavan’ın kullandığı aracın, hafif maddi hasarlı trafik kazasından dolayı aracını park eden Sinem Yalçın’ın kullandığı 34 EN 7013 plakalı
araca ve Yalçın’a çarparak üzerine atılı suçu işlediğini belirtti. Kazada Yalçın’ın öldüğünü, Kalkavan’ın aracındaki Serkan Yazır ve Cahit Metin’in yaralandığını, ancak yaralıların sanıktan şikayetçi olmadıklarını belirten Babayiğit, sanığın TCK’nın 85/1. maddesi uyarınca "taksirle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.


Mütalaaya ilişkin söz verilen sanık avukatları, esas hakkındaki savunmalarını yazılı olarak yapacaklarını bildirdi.
Sanık avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

SANIĞIN YURT DIŞINA ÇIKTIĞI İDDİASI

Duruşma sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan Sinem Yalçın’ın babası Sinan Yalçın, tahliye edilen Faruk Kalkavan’ın vareste tutulmamasına rağmen duruşmalara katılmadığını söyledi. Yalçın, avukatlarının adliye koridorlarında yaşanan tatsız olaylardan kaçmak amacıyla duruşmaya gelmediği iddiasını da inandırıcı bulmadığını
belirterek, "Cinayet işlemiş birisini tutuksuz yargılıyorlar. Adam çoktan gemici cüzdanı alarak yurt dışına çıktı. Şu anda Güney Kıbrıs’ta Larnaka’da. Üstelik adı da Vasil olmuş" dedi.


Nazmiye Neşe Yalçın da "Nerede adalet, adalete nasıl güveneceğiz?" diye duruma tepki gösterdi. Soruşturma aşamasında hazırlanan iddianamede, TCK’nın 85/2. maddesi uyarınca "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 3 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen Faruk Kalkavan, 24 Nisan 2008 tarihindeki duruşmada tahliye edilmişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bilirkişi, cinayet, gibi, istendi, kazada, raporu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık