IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ekim 2008, 18:38   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bafa Gölü'nde tehlike çanları




DSİ 21.Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Kurugöllü, “Bafa Gölü'ne yağışların dışında ne giriş var, ne de çıkış var. Göldeki su kotu seviyesi, dün itibariyle artı 1.55 seviyesine düştü” dedi.

Kurugöllü, Muğla ve Aydın ili sınırları arasında yer alan Bafa Gölü'ndeki en büyük sıkıntının, gölün etrafında yer alan zeytinyağı fabrikalarının atık sularını göle vermesi olduğunu belirterek, “Ayrıca, göl kenarında balıkçılık yapan bazı işletmeler var. Bu işletmelerin atık suları da göle veriliyor. Gölde yaşanan en büyük sorun, bu kirlilik” dedi.

Fabrikaların atık sularının kontrolünün çevre müdürlüğüne ait olduğuna işaret eden Kurugöllü, “Biz bu konuda şikayetler olduğu zaman fabrikaların atık sularından numuneler alıyoruz. Aydın'daki laboratuvarımızda kirliliklerini tespit ediyor ve 'kirlilik oranı, kriterlerin üzerindedir' diye çevre müdürlüğünü ikaz ediyoruz. Cezai işlem uygulama ve yaptırım görevi çevre müdürlüğüne ait” diye konuştu.

DSİ'nin 1985 yılından bu yana Büyük Menderes'te 61 noktada su kirliliği ve kalite tespitinde bulunduğunu anımsatan Kurugöllü, “Bafa Gölü'nde de bu kapsamda değerlendirmelerde bulunuyoruz. Bafa Gölü'nde yaşanan kirliliğin artması sonrasında, bu kirliliğe mani olmak için bir proje geliştirildi. Proje kapsamında, Aydın Söke'de şişme savak yapıldı ve bu savaktan Bafa Gölü'nde su azaldığında, kirlilik oranı yükseldiği su takviyesinde bulunuluyor” diye ifade etti.

GÖLDEKİ SU SEVİYESİ DÜŞTÜ

Kurugöllü, önceki yıllarda DSİ'nin bilim adamlarına değişik raporlar tanzim ettirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Bu raporlar neticesinde göldeki ekolojik dengenin muhafaza edilebilmesi, korunabilmesi için göldeki su seviyesinin artı 2 kotunda tutulması gerektiği ve artı 2 seviyesinde tutulduğu zaman bu ekolojik dengenin en uygun koşulları sağladığı tespit edildi.

Seviyenin temini için bu projeler geliştirildi. Gölde su seviyesi düştüğü zaman kanallar vasıtası ile göle su takviyesinde bulunuluyor. Son 2 yıldır kurak bir dönem geçirdiğimiz için ve Büyük Menderes'te de su bulunmadığından 10 gün önce göldeki su seviyesi artı 1.60 seviyesine düştü. Göle ne su veriliyor, ne de su geçişine müsaade ediliyor. Bafa Gölü'ne yağışların dışında ne giriş var ne çıkış var. Bafa Gölü'ndeki su kotu seviyesi dün itibariyle artı 1.55 seviyesine düştü”
</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bafa, çanları, gölünde, tehlike


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bafa Gölü Kirlilikten Köpürdü Elysian Haber Arşivi 1 27 Mayıs 2014 16:11