IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2008, 16:31   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu hain aranıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Polis servis aracına saldırıyı yapan 4 teröristten 3’ü 24 saat geçmeden yakalandı

Üçü yakalandı: Diyarbakır’ın Seyrantepe Mevkii’nde önceki gün polis servis otobüsüne yapılan ve 5 emniyet mensubunun şehit olduğu, 18 polisin yaralandığı saldırıyı yapan 4 teröristten 3’ü yakalandı. Saldırıdan 3 gün önce olay yerinde keşif yaptığı tespit edilen ve terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki kamplarından geldiği belirtilen Mehmet Şah Yildeniz’i yakalamaya çalışıyor.

Sigorta ateşi yöntemi: Teröristlerin araçtakileri katletmek için ’sigorta ateşi’ denilen yöntemi kullanarak önce şoförü vurup, otobüsün kontrolden çıkmasını sağladıkları, ardından aracı çapraz ateşe aldıkları belirlendi. Teröristlerin saldırı yerini, servis otobüsünün geldiği yolun yokuş olması ve çıkış saatindeki trafik yoğunluğunun etkisiyle de hızının kesilmesi, gecekondu mahallesi olması nedeniyle rahatlıkla kaçabilecekleri gibi nedenlerle seçtiği ortaya çıktı.

İlk ateşte şoför vurulmuş: Elde edilen bilgiler ve çizilen krokilere göre, otobüsün olay yerine geldiği sırada teröristlerden biri şoförü tam hedef almak için caddenin ortasındaki refüjde bekledi. Aracın şoförü görebilecek açıya gelmesiyle birlikte bu terörist, elindeki Kalaşnikof ateş etti. Kalaşnikof’un şarjöründeki 30 mermi bitine kadar ateş etti. Kurşunlardan 13’ü şoför Vedat Ulu’ya isabet etti.

Bomba attılar: Otobüsün kontrolden çıkmasıyla, ikinci saldırgan, servis otobüsünü korumakla görevli olan ve arka koltukta oturan uzun namlulu silahlı polisi başından vurup kendilerine yönelik karşı ateşi kestikten sonra üçüncü saldırganın ise aracı yan taraftan yaylım ateşine tuttu. Teröristler taradıkları otobüse el bombaları atıp atıp kaçtı.

2 silahı bıraktılar: Yapılan ilk incelemede 2 teröristin ateş ettiği, 1 kişinin ise gözcülük yaptığı belirlenmişti. Olay yerindeki boş boş kovanların balistik incelemesinden, teröristlerin 3’ünün de Kalaşnikof tüfeklerle ateş ettikleri tesbit edildi. Yetkililer, teröristlerin 2 silahı ve 2 el bombasını olay yerinde bırakırken, kaçarken çatışma ihtimaline karşı 3’üncü Kalaşnikofu yanlarında götürdüklerinin değerlendirildiğini söyledi.

2 bomba Rus yapımı: Bomba imha uzmanlarınca olay yerinde bulunan patlamamış 2 el bombasında yapılan incelemede bunların Rus yapımı olduğu saptandı. Bombalarla ilgili hazırlanan rapora göre, haki renkli, pik dökümden üretilmiş, parça ve basınç etkili, içinde preslenmiş patlayıcısı olan pim adı verilen mandalı üzerinde ise harf ve rakam gruplarından oluşan seri numarası bulunduğu, mandalın üst kısmında ise emniyet amacıyla yeşil zemin üzerine sarı desenle plastik hortum parçası takıldığı ve F-1 savunma tipi olduğu yer aldı.

Parmak izinden tespit edildi: Çizilen robot resimler üzerinde yoğunlaşan güvenlik güçleri saldırganlardan birinin kimliğini olay yerinden elde edilen kalaşnikof şarjörü ve el bombası üzerindeki parmak izinden Mehmet Şah Yıldeniz olduğu saptandı. Bu teröristin servis otobüsünün sürücüsünü hedef alarak orta refüjden ateş eden saldırgan olduğu kaydedildi.

2 ay önce dinlemeye alındı: Ağustos ayı içerisinde istihbarat birimlerinin, terör davalarına bakmakla görevli Özel Yetkili Nöbetçi Ağır Ceza Yedek Hakimliği’nden Diyarbakır kent merkezinde PKK’nın saldırı düzenleyebileceğine ilişkin duyumlar üzerine, örgütle irtibatlı oldukları belirtilen kişilerle ilgili 1 aylık telefon dinleme kararı aldığı da ortaya çıktı. Telefon dinleme kararının halen örgütün Diyarbakır kırsalında sorumlu düzeyde faaliyet yürüten PKK’lılar irtibatlı oldukları belirlenen 4 kişinin telefonlarının dinlendiği belirtildi.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aranıyor, hain


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PKK'dan hain saldırı Violent Haber Arşivi 0 23 Kasım 2012 10:05
Listemdeki Hain Kim? Thief Komik Loglar 4 04 Ocak 2009 11:28
32 Hain öldürüldü! Julw Haber Arşivi 2 21 Ekim 2007 19:48