IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2008, 11:45   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şimşek: Türk ekonomisinin dayanıklılığı yüksek




Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, “Mevcut küresel ekonomik durumda Türkiye ekonomisinin esnekliği ve dayanıklılığı yüksek” dedi.

Bakan Şimşek, Washington'da uluslararası yatırım danışmanlık kurumu JP Morgan tarafından düzenlenen yatırımcı konferansına katıldı.

Şimşek, yatırımcı konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin makro ekonomik yapısının sağlam olduğunu belirterek, “Türkiye'de bankalar iyi bir sermaye yapısına sahip. Varlık kaliteleri çok iyi ayrıca toksit varlıklara sahip değil” diye konuştu.

Bakan Şimşek, Avrupa'daki bankaların bazılarının kamulaştırıldığını belirterek, Türkiye'deki bankacılık sektörünün ise sağlam bir durumda olduğunu kaydetti. Türkiye'de bankacılık kesimi ve kamu sektörünün güçlü bir pozisyonda olduğunun altını çizen Şimşek, Türkiye'de kamu sektörünün finansman borç dinamikleri açısından çok iyi durumda olduğunu belirtti.

Şimşek, mevcut küresel koşullarda uluslararası piyasalarda borçlanma koşullarının zorlaşması durumunda Türkiye'nin yeterli düzeyde iç finansman kaynaklarına sahip olduğunu vurguladı.

Ekonomik büyümenin kısa vadede düşüş göstereceğini ifade eden Şimşek, orta ve uzun vadede ise büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu kaydetti.
Şimşek, konferansta bir soru üzerine Türkiye'deki bankacılık dışındaki özel sektör şirketlerinin borçlarının riskli durumda olmadığını vurgulayarak, net bir şekilde hesaplanması halinde özel sektör şirketlerinin borçlarının Gayri Safi Milli Hasıla'ya (GSMH) oranının yüzde 3'ün altında olduğunu ifade etti.

IMF ile ilişkiler konusunda bir soruya verdiği yanıtta da Bakan Şimşek, program sonrası izleme seçeneği çerçevesinde IMF heyetinin çalışma yapmak üzere bu ay içinde Türkiye'ye geleceğini, ihtiyati stand by seçeneğine ilişkin teknik çalışmaların ise sürdüğünü kaydetti.

Şimşek, Türkiye'nin IMF'nin mali desteğine ihtiyacı olmadığını, bu nedenle herhangi bir anlaşma yapılsın ya da yapılmasın Türkiye'nin mali disiplinini koruyacağını, bu nedenle 2009 bütçesinin yüksek bir mali disiplin ile hazırlandığını ifade etti.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI YILMAZ

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise konferansta yaptığı konuşmada, emtia fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak enflasyon beklentisinin dürüş trendine girdiğini ve enflasyonun düşmeye devam edeceğini kaydetti.

Yılmaz, dövizdeki yükseliş baskısının enflasyon üzerindeki talep daralmasıyla dengelenebileceğini vurguladı.

</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dayanıklılığı, ekonomisinin, türk, yüksek, Şimşek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İTO Başkanı Çağlar: "Dünyada Bu Kadar Kriz Varken Davos'ta Türk Ekonomisinin Başarısı Tartışılıyor" Desmont Gazete Manşetleri 0 24 Ocak 2015 20:39
Neden Bedrettin Şimşek Türk edebiyatının en büyük yazarıdır? marki de sade Kültür ve Sanat 0 10 Eylül 2010 16:18
Türk edebiyatının en büyük yazarı kim? Yoksa Bedrettin Şimşek mi? marki de sade Kültür ve Sanat 0 25 Ağustos 2010 10:10
Şimşek: Türk ekonomisinin dayanıklılığı yüksek Cemalizim Haber Arşivi 0 11 Ekim 2008 11:46