IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2008, 14:29   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyarbakır zanlıları olay yerinde tatbikat yaptı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


DİYARBAKIR'da, 8 Ekim'de bir polis servisine düzenlenen ve 4'ü polis, 1'i sivil memur 5 kişinin şehit olmasına 18 kişinin yaralanmasına yol açan olay ile ilgili soruşturma sürürken, poliste gözaltında bulunan 8 kişiden 7'si mahkemeye çıkarıldı. Diyarbakır Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mahkemeye çıkarılan zanlılardan 3'ünün bizzat eyleme katıldıkları belirtildi.

Diyarbakır Emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 Ekim 2008 günü Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu hizmetinde kullanılan servis otobüsüne yönelik bombalı ve silahlı saldırıda 4 güvenlik görevlisiyle bir teknisyen yardımcısının şehit olduğu, 18 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtilerek, olay yeri ve çevrede yapılan araştırmalar sonucunda 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 9 adet uzun namlulu silah şarjörü, 5 adet el bombası, 1 adet el yapımı bomba, 120 adet dolu fişek ile 136 adet boş kovan ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Eylemi gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının tespiti ve yakalanmalarına yönelik olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen istihbari, teknik kriminal çalışmalar ile vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar doğrultusunda 9 Ekim günü yapılan operasyonlar neticesinde aralarında eyleme bizzat katıldıkları, silah kullandıkları ve el bombası attıkları tespit edilen 3 şahıs ile bu şahıslara yardım ve yataklık yaptıkları değerlendirilen 5 kişi olmak üzere toplam 8 kişi yakalanmıştır. Şahısların ikamet ve üzerlerinde yapılan aramalarda 2 adet el telsizi, 1 adet dizüstü bilgisayar, cep telefonları, sim kartlar ve hafıza kartları, çok sayıda yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıslar 13 Ekim 2008 günü adli mercilere sevk edilmiştir
."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diyarbakır, olay, tatbikat, yaptı, yerinde, zanlıları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail Ege'de 'Gerçek Tatbikat Yaptı Rhytia Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2012 17:23