IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Mardinlilere şebeke suyu uyarısı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/151967-mardinlilere-sebeke-suyu-uyarisi.html)

Süslü 13 Ekim 2008 20:09

Mardinlilere şebeke suyu uyarısı
 
Sebeke suyu uyarısı
Mardin İl Sağlık Müdürü Avar, vatandaşlara şebeke suyunu içmemeleri yönünde bir uyarı yaptı.
Mehmet Sait Avar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların şehir içme suyu şebekesine kanalizasyon atığı karıştığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'na yaptığı şikayet üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü olarak suyun kimyasal ve bakteriyolojik tahlillerini yaptırdıklarını söyledi.

İçme suyunda olması gereken miktarın üzerinde koli basiline rastlandığını ifade eden Avar, şöyle devam etti:

''Vatandaşların suyu içmemeleri gerekir. Meyve ve sebzelerin yıkanması bile tehlikeli olabilir. Kişisel klorlama yapmak isteyen vatandaşlarımıza klor verebiliriz. Ancak durumu belediyeyle görüşerek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacağız. Bu durumda şehir içme suyu içilemez durumdadır. Şehir içme suyu şebekesinden akan suyun içilmesi durumunda su ile bulaşabilen tüm bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarılabilir.''

Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise suyun DSİ tarafından tahlil edildiğini belirterek, ''Depolarımıza akan su modern şekilde otomatik olarak klorlanıyor. Türkiye'nin en modern depolarına sahibiz. Ev ve apartmanlarında su depoları bulunan vatandaşlara tebligat çıkararak depolarını temizlemelerini isteyeceğiz. Suya kanalizasyon karışmamıştır'' dedi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net