IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ekim 2008, 00:39   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tunceli merkeze 2 km uzaklıktaki Dinar deresi mevkiinde dün askeri konvoya yapılan sa





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tunceli merkeze 2 km uzaklıktaki Dinar deresi mevkiinde dün askeri konvoya yapılan saldırı sonucu 7 askerin yaralanması olayından sonra olay yerine giden askeri araçlar büyük bir faciadan kıl payı kurtuldu.

Bombanın elle patlatılması için döşedikleri 50 metrelik kablonun iki kaya arasında sıkıştırıldığı sırada oluşan kopukluk örgüt mensupları tarafından fark edilmemesi büyük faciayı önledi.

Tunceli merkeze bağlı Dinar deresi üzerinde yapılan Sarısaltuk viyadüğü üzerinde dün askeri konvoyu tarayarak kaçan PKK'lılar viyadük girişinde yolun kenarındaki menfez içine 3 ayrı büyük bidon içine 100 kilo patlayıcı yerleştirdi. Askeri konvoya saldırının ardından Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile 4. Komando Tugay Komutanlığı ve Tunceli emniyet müdürlüğü özel hararet şube müdürlüğüne bağlı çok sayıda zırhlı araç takviye olarak olay yerine kaydırıldı. Olayın yaşandığı viyadüğün iki tarafı güvenlik çemberine alındıktan sonra Aktuluk köyü yönüne bakan boş alanda da 2 adet BTR tipi zırhlı araç yerleşip güvenlik önlemi aldı. Aynı anda bölgeye 2 jammer donanımlı sinyal engelleyici araç getirildi. 2 BTR tipi zırhlı araçlardan biri bombanın tam üzerinde durdu, diğeri ise yanında bekletildi.

Konvoya saldırı olayının yaşandığı saat 12.30'dan hemen sonra bölgeye giden zırhlı araçlar akşam saat 19'00a kadar viyadük kenarındaki bombanın üzerinde bekledi. Bölgede yapılan incelemeler sonucu zırhlı aracın bulunduğu yerde bomba olduğu tespit edildi.

Bomba uzmanı ekiplerin yaptığı inceleme sonucu Askeri birliklerin jammer kullandığını bilen PKK'lıların bu kez işi riske etmemek için 50 metre uzunluğunda kabloyu kayaların kenarında gizleyerek uzattıkları belirlendi. Bomba düzeneğine bağlanan iki ayrı kablonun uçlarının birbirine değdirilmesi ile elle patlatılması düşünülen bombanın kablolarından birinde kopukluk oluştuğu için bombanın patlatılamadığı öğrenildi. 50 metrelik kablo üzerinde yapılan inceleme sonucu bombanın uzaktan kumandalı olmadığı ve elle patlatılmak üzere ayarlandığı ancak kablodaki kopukluk nedeniyle büyük facianın önlendiği anlaşıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askeri, deresi, dinar, dün, konvoya, merkeze, mevkiinde, tunceli, uzaklıktaki, yapılan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hakkari'de askeri konvoya saldırı Desmont Haber Arşivi 0 04 Aralık 2014 17:50
Askeri Konvoya Terörist Saldırı Thetis Haber Arşivi 0 25 Haziran 2012 19:48
Askeri Konvoya Silahlı Saldırı! Düş Haber Arşivi 0 05 Ağustos 2011 15:32
Tunceli'de askeri konvoya saldırı Angel Haber Arşivi 1 14 Ekim 2008 13:32