IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2008, 13:12   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Orhan Gencebay'la aynı klipte





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İşte o şarkı ve Tarkan'ın ağzından 'Orhan Baba' yorumu

Ekranlardan uzak durması ile bilinen şarkıcı Tarkan, Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken ile birlikte NTV’nin Ana Haber Bülteni’nde Banu Güven’in konuğu oldu.

Türkiye’deki çevre sorunlarına dikkat çekmek üzere önemli çalışmalar yapan Doğa Derneği’ne destek veren Tarkan’ın sözlerini yazdığı ’Uyan’ isimli şarkı ilk kez NTV ekranlarında yayınlandı. Bağlama ezgilerini ünlü sanatçı Orhan Gencebay’ın çaldığı klipte Gencebay ve Tarkan birlikte rol aldı. Gencebay, ayrıca şarkının nakarat kısmında Tarkan’a eşlik etti.

Şarkısında "her şey mümkün eğer inanırsan" mesajı veren Tarkan, kendisinin bir doğa savaşçısı olduğunu söyledi:

"Ben zaten çocukluğumdan beri doğayı, hayvanları çok seven birisiyim. Hep istiyordum aslında doğa için bir şeyler yapmayı, mücadele etmeyi. ve kader bizi tanıştırdı. Doğa bana ilham oldu. Doğa şarkısını doğa için yazdım. İlk kez belki de böyle bir şey olmakta.

BEN TÜRKÜLERLE BÜYÜDÜM

Anadolu’da aslında müziğin de kökü ve ben türkülerle büyüdüm ve türkü yazmak istedim. Bence türkü de bizim duygularımız şarkılar da. O tatta bir şarkı yazmak istedim. Hatta kendi kendine oldu. Böyle şeyler kendi kendine oluyor aslında. Bu ilhamların da nereden geldiğini bazen bilmiyorum ama doğa verdi bu ilhamı bana.

BEN ARTIK DOĞANIN SAVAŞÇISIYIM

Ben gerçekten doğanın bir savaşçısıyım artık, öyle düşünüyorum. İlelebet, ömrümün son gününe kadar ben mücadeleye devam edeceğim doğa için. Herkesi buna davet ediyorum. Çünkü burası bizim evimiz, yuvamız, biricik ocağımız gerçekten. Gidilecek başka bir yer yok. Doğa biterse, dünya biterse... Açtığımız yaraları tedavi etmemiz lazım diye düşünüyorum. Vicdanımızı rahatlatmamız lazım."

ORHAN BABA’YI ZİYARETE GİTTİM

Şarkıda kendisine eşlik eden Orhan Gencebay için, "Hem de ne usta tam baba" ifadesini kullanan Tarkan, "Ben bu şarkıyı bestelerken hep aslında onu düşündüm ’orhan Baba bir bağlama çalsa bu şarkıya, bir de sesiyle eşlik etse ne güzel olur’ deyip içimden geçirdim. Sonra da aradım kendisini, ziyaretine gittim, şarkıyı dinlettim. Çok beğendi, ’Tabii evlat sonuna kadar destek olurum’ dedi" şeklinde konuştu.

GENCEBAY: İNŞALLAH MESAJLARIMIZ GEREKEN YERLERE ULAŞIR

Canlı yayına telefonla bağlanan sanatçı Orhan Gencebay, bu projenin içinde yer almaktan çok mutluğu olduğunu ifade etti. Gencebay, "Biz zaten doğanın bir parçası olduğumuz için, doğa bizim temel konumuz üstelik şu dönemde. Çok mutluyum, benim de çok sevdiğim bir konuydu. İnşallah mesajlarımız gereken yerlere gerektiği gibi ulaşır" dedi.

Gencebay, insanoğlunun doğayı çok kirlettiğini ve bunun düzeltilmesi gerektiğini bunun için bütün dünya ülkelerinin birleşmesinin gerektiğini anlattı. Orhan Gencebay, elinde imkan olsa tarım alanlarına inşaat izni vermeyeceğini ifade etti ve küçük bir tarım alanının bile oluşması için 10 bin sene gerektiğine değindi.

KLip :
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aynı, gencebayla, klipte, orhan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık