IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2006, 23:18   #1
PuSAt
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'ya kınama, Türkiye'ye çağrı




Avrupa Parlamentosu'nda Güneydoğu Anadolu'daki gelişmelerle ilgili bugün yapılan oturumda AB Komisyonu, PKK'nın terör eylemlerini kınadı ve Türkiye'ye olayları yatıştırırken aşırı güç kullanmama çağrısında bulundu.

AP Genel Kurul oturumunda AB'nin Genişlemeden Sorumlu Temsilcisi Olli Rehn'in yerine konuşan Markos Kipriyanu, ''PKK terör örgütüdür ve AB'nin terör örgütleri listesindedir'' dedi.

Terörün haklı çıkarılamayacağını söyleyen Kipriyanu, bölücü terör örgütünün Güneydoğu Anadolu'da yaptığı tahriklerle durumun gerginleşmesine neden olduğunu kaydetti.

Kipriyanu, Güneydoğu Anadolu halkının şiddet değil barış ve refah istediğini, Türk hükümetinin de bu bölgenin sosyal, ekonomik, kültürel açıdan diğer bölgeler gibi kalkınmasına önem vermesi gerektiğini savundu.

"Koruculuk kaldırılmalı"

Kipyriyanu, 'Güneydoğu Anadolu'da köy koruyuculuğu sisteminin kaldırılması ve terör yüzünden köylerinden göçenlerin tekrar evlerine dönmelerinin sağlanması gerektiğini' söyledi.

Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlediklerini ve bu konunun AB üyeliği sürecindeki izleme toplantılarında gündeme geleceğini kaydeden Kipriyanu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz ağustos ayında Güneydoğu konusunda yaptığı konuşmada gündeme getirdiği konuların hayata geçirilmesini beklediklerini kaydetti.

Türkiye'den son çıkan olaylarla ilgili kapsamlı soruşturma yapmasını beklediklerini belirten AB temsilcisi, Türk güvenlik güçlerinin de olayları yatıştırırken 'aşırı güç kullanmamaya özen göstermelerini' beklediklerini sözlerine ekledi.

"Baydemir şiddeti dışlasın"

AP'nin Türkiye raportörü Hollandalı muhafazakar parlamenter Camiel Eurlings ise, PKK terörünün kesinlikle haklı çıkarılamayacağını söyledi.

Eurlings, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTP yöneticilerinin de PKK terörünü dışlaması ve kınamaları gerektiğini söyledi.

Sosyalist grup adına konuşan Türk asıllı Hollandalı parlamenter Emine Bozkurt da konuşmasında, Türkiye'nin AB üyeliğinin Güneydoğu halkının da çıkarına olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin AB üyeliği sürecine sabotaj yapmak isteyenlerin tahriklerine gelinmemeli'' dedi.

Yeşil Grup adına konuşan Türk asıllı Alman parlamenter Cem Özdemir ise dün komünist ve radikal sol partili parlamenterler tarafından kaleme alınan mektubun bütün gerçekleri anlatmadığı gerekçesiyle bunu üstü kapalı eleştirdi.

Türk yetkililerin aşırı güç kullanımını kınadıklarını belirten Özdemir, bununla birlikte terör örgütünün şiddeti tırmandırma girişimlerini de kınadıklarını söyledi.

Özdemir, Türk hükümetine aşırı güç kullanılmaması çağrısında bulunulurken, terör örgütü PKK'dan da şiddet eylemlerine son vermesinin talep edilmesi gerektiğini söyledi.

Özdemir, PKK'yı geçmişten ders almamak ve soğuk savaş dönemi taktikleriyle hareket etmekle suçladı.

Komünist grup adına konuşan terör örgütü yanlısı Alman parlamenter Feleknaz Buca ise Güneydoğu Anadolu'daki olaylarla ilgili olarak sadece Türk yetkilileri suçladı.

AP Genel Kurulu'ndaki tartışmaya AP'li parlamenterler büyük ilgi göstermedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çağrı, cagri, kinama, turkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'den İran'a kınama Seth Haber Arşivi 0 25 Ekim 2014 21:27
AB'den PKK terörüne kınama Feronia Haber Arşivi 0 08 Ekim 2011 14:15
ABD'den Türkiye Ve İsrail'e Çağrı.. Düş Haber Arşivi 0 10 Eylül 2011 14:40
AB’den Ahmedinejad'a kınama FLu Haber Arşivi 0 21 Eylül 2009 00:15
Kınama Burak Haber Arşivi 0 03 Mart 2007 15:13