IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2008, 11:07   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tayland karıştı, turistler mahsur kaldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tayland’ın başkenti Bangkok’ta, havaalanının tamamen göstericilerin denetimine geçtiği, 1’i göstericilerin bulunduğu havaalanında olmak üzere 3 patlama meydana geldiği, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hükümet karşıtı gösterilere sahne olan havaalanında 3 bin kadar yolcunun mahsur kaldığı belirtilirken, göstericiler, uluslararası havaalanını tamamen ele geçirdiklerini açıkladı. Muhalefetteki parti PAD, dün gece geç saatlerde
havaalanının denetimini tamamen ele geçirdiklerini bu sabahtan itibaren de, uçuş operasyonları için sadece PAD’dan izin alınacağını duyurdu. Polis yetkilileri, 8 bin kadar göstericinin havaalanında bulunduğunu
belirtirken, Hava Trafik sözcüsü, en azından bugün bütün gün alanın kapalı kalacağını açıkladı.


Sözcü, uçuş trafiğinden sorumlu personelin denetimi bırakma talimatı aldığını belirtirken, kontrol kulesinin göstericilerin denetimine geçmediği kaydetti. Singapur Havayolları, Bangkok’tan kalkan ve Bangkok’a giden uçuşlarını askıya aldığını belirtirken, uygulamanın bugün süreceğini, sonraki günlerdeki uçuşların durumuyla ilgili açıklamanın ise daha sonra yapılacağını açıkladı. Singapur Havayolları’nın bu kararıyla bugünkü 12 seferinin etkileneceği ifade edildi. Öte yandan, Avustralya ve Yeni Zelanda, Tayland’daki karışıklıklar
yüzünden bu ülkeye gidecek vatandaşlarına seyahat uyarısı yayımladı.


THY UÇAĞI HİNDİSTAN'DA BEKLETİLİYOR
Tayland'ın başkenti Bangkok'taki hükümet karşıtı Demokrasi İçin Halk Hareketi (DİH) mensubu göstericiler, uluslararası Suvarnabhumi havaalanını tamamen ele geçirdi. Gösteriler nedeniyle havaalanına iniş yapamayan, Türk Hava Yolları'nın Bangkok seferini yapan uçağının ise durum netleşinceye kadar Hindistan'da bekletileceği öğrenildi.

Biri havaalanında olmak üzere, Bangkok'ta 4 patlama meydana geldi. 7 kişinin yaralandığı saldırılarda ölen olmadı. The Bangkok Post gazetesi, havaalanında 3 bin kadar yolcunun mahsur kaldığını, yüzleri maskeli DİH mensubu göstericilerin kontrol kulesinde görüldüklerini duyurdu.

DİH liderleri eylemlerini başbakan Somchai Wongsawat'ın istifasına kadar sürdüreceklerini bildirdi. Ülkenin en büyük uluslararası havaalanının kapalı kalmasının maddi maliyeti şimdiden 2 milyon doları buldu. Bekleyen yolcuların çileden çıktıkları öğrenildi.

Polis yetkilileri, 8 bin kadar göstericinin havaalanında bulunduğunu belirtirken, Hava Trafik sözcüsü, en azından bugün bütün gün alanın kapalı kalacağını açıkladı.

Singapur Havayolları, Bangkok'tan kalkan ve Bangkok'a giden uçuşlarını askıya aldığını belirtirken, uygulamanın bugün süreceğini, sonraki günlerdeki uçuşların durumuyla ilgili açıklamanın ise daha sonra yapılacağını aktardı.

Avustralya ve Yeni Zelanda, Tayland'daki karışıklıklar yüzünden bu ülkeye gidecek vatandaşlarına seyahat uyarısı yayınladı.

Filipinler havayolları da, hükümet karşıtı gösterilerin şiddetlendiği Tayland'a sabah seferini iptal etti.

Havayolu şirketi sözcüsü Rolando Estabillo, siyasi kargaşa yüzünden Bangkok'a bu sabahki uçuşun iptal edildiğini söyledi.

Sözcü, Bangkok uluslararası havaalanı konusunda güvenlik endişelerinin devam etmesi halinde gün içindeki diğer seferin de iptal edilebileceğini belirtti.

Hükümet karşıtı göstericiler, dün havaalanı terminalini işgal ederek, kontrol kulesini basmışlardı.

FİLİPİN HAVAYOLLARI DA SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
Filipinler havayolları, hükümet karşıtı gösterilerin şiddetlendiği Tayland’a sabah seferini iptal etti. Havayolu şirketi sözcüsü Rolando Estabillo, siyasi kargaşa yüzünden Bangkok’a bu sabahki uçuşun iptal edildiğini söyledi.
Sözcü, Bangkok uluslararası havaalanı konusunda güvenlik endişelerinin devam etmesi halinde gün içindeki diğer seferin de iptal edilebileceğini belirtti. Hükümet karşıtı göstericiler, dün havaalanı terminalini işgal ederek,
kontrol kulesini basmışlardı. Singapur havayolları da Bangkok’a uçuşları iptal ettiğini açıklamıştı.

NE OLMUŞTU?

Ekim ayında yine aynı grubun protesto eylemleri sırasında çıkan olaylarda iki kişi ölmüş 500 kadar kişi de yaralanmıştı.

Kraliyet yanlısı ittifak 2006'daki başarısını tekrarlamak istiyor. Bundan iki yıl önce yapılan kitlesel gösteriler askerin müdahelesine ve zamanın başbakanı Taksin Şinawatra'nın görevden alınmasına yol açmıştı.

Milyoner bir işadamı olan eski başbakan Taksin Şinawatra yolsuzlukla suçlanıyordu. Ama 2007 sonlarında yapılan seçimleri yine Taksin yanlıları kazandılar.

Kraliyet yanlısı muhalefet ittifakı genel oya dayalı genel seçim sistemi yerine, mesleki ve sosyal temsile dayalı farklı bir sisteme geçilmesini istiyor.

Yeni hükümet muhalefetle görüşmeye hazır olduğunu söylüyor ama aynı zamanda anayasa değişikliği planlarını meclisten geçirmeye çalışıyor.

Muhalefet bu değişikliklerin eski başbakan Taksin Şinawatra'nın yeniden iktidara gelişinin yolunu açmaya yönelik olduğunu söyleyerek tepki gösteriyor.

Şu andaki başbakan Somçay Wongsawat'ın kayınbiraderi olan Taksin Şinawatra halen sürgünde yaşıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaldı, karıştı, mahsur, tayland, turistler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Asansörde İki Gün Mahsur Kaldı Rhytia Haber Arşivi 1 31 Mayıs 2012 10:44
Pilot uçak tuvaletinde mahsur kalınca ortalık karıştı Chelt Havacılık Haberleri 0 18 Kasım 2011 17:25
Kaktüste 3 gün mahsur kaldı! pyracantha Esrarengiz Olaylar 1 17 Kasım 2011 15:51
Kaktüste 3 gün mahsur kaldı! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 1 15 Kasım 2011 00:07