IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2008, 00:35   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MSN'de patlayıcı madde sonbeti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör örgütü El Kaide adına Müslüman İntikam Tugayı (MÜSİT) adı altında faaliyet yürütürken, MSN’de yapılan görüşmeler ile polisin teknik takibi sonucu yakalanan üçü tutuklu 11 sanıkla ilgili iddianame tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanıklardan bazılarının Afganistan’da askeri ve dini eğitim aldıktan sonra eylem yapmak amacıyla Türkiye’ye geri döndükleri belirtildi. İddianamede, bölgedeki MÜSİT yapılanmasının lideri olduğu bildirilen ve yurt dışına çıkma hazırlığı yaparken Muş’ta yakalanan S.K.’nin örgütün faaliyetlerini düzenlediği kaydedildi.

Patlayıcı madde sohbeti

Sanığın MSN’de kendisini "Talha Türk" sahte ismiyle tanıttığı anlatılan iddianamede, S.K.’nin MÜSİT yapılanmasında yer alan diğer şahıslarla yaptığı bazı görüşmelere de yer verildi. İddianamede, S.K.’nin MSN’de görüştüğü "Molla" lakaplı x şahıstan, patlayıcı madde yapımında kullanılan "Hidrojen Peroksit" hakkında bilgi istediği bildirildi.


Sanık S.K, "Molla" lakaplı x şahısla MSN’de Özbekçe yaptığı 12. görüşmede, "Molla, Hidrojen Peroksiti kaç gratta kaynatayım. Onu bana yaz. İki güne kadar maddeler hazır olur. Ondan sonra ya İstanbul’a ya da Ankara’ya gidip inşallah yakalanmazsam bitiririm. Çok dua edin. Az bir zaman kaldı" şeklinde yazdığı iddianamede yer aldı.

"Hidrojen Peroksit" hakkında bomba imha uzmanı tarafından hazırlanan ve iddianamede yer alan raporda, "Hidrojen peroksit miktarına göre değişen miktarda edinilmesi ve özel yöntemle kaynatılarak saflık derecesi değiştirilmesi halinde patlayıcı madde yapımında kullanılabilir" görüşüne yer verildi.

S.K. yakalanınca İran'dan döndüler

İddianamede, tutuklu diğer sanıklar O.Y. ve O.B.’nin de MÜSİT yapılanması içerisinde yer aldıkları, terör örgütü El Kaide’ye katılmak üzere Afganistan’a giderken, sanık S.K.’nin yakalanması üzerine İran’dan Türkiye’ye geri döndükleri kaydedildi.


Sanıklardan O.Y.’nin ailesine haber vermeden, annesine ait altınları alarak Afganistan’a gitmeye çalıştığı belirtildi.

MÜSİT'in Bingöl sorumlusu

İddianamede, telefon görüşmeleri ve MSN kayıtlarına göre, sanıklardan Y.B.’nin El Kaide’nin Türkiye'deki faaliyetlerini düzenlemek üzere oluşturulan MÜSİT yapılanmasının Bingöl sorumlusu olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Y.B.’nin bazı kişileri El Kaide saflarında savaşmak üzere Afganistan’a gönderdiği ve son olarak kendisinin gittiğinin anlaşıldığı kaydedildi.
İddianamede, S.K. ve Y.B.’nin, "Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan 15’er yıl, diğer sanıklar O.Y., O.B., M.Y., S.B., M.B., Y.K., Ü.T., Y.İ. ve M.Ü.’nün de "Terör örgütüne üye olmak" suçundan 10’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.


Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Sanıklar, haziranda değişik illerde düzenlenen operasyonlarda gözaltına almıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
madde, msnde, patlayıcı, sonbeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çadırkentte patlayıcı madde N999 Haber Arşivi 0 27 Mart 2012 23:30
İstanbul'da Patlayıcı Madde Kazısı N999 Haber Arşivi 0 09 Mart 2012 12:48
Kahvehaneye Patlayıcı Madde Atıldı. Düş Haber Arşivi 0 08 Ağustos 2011 00:05