IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2008, 11:59   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ünlü profesörün 'yumurta' özrü!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Türkiye’de kişi başına yılda 9 kilogram civarında yumurta tüketildiğini, bunun
gelişmiş ülkelerde en az 12 kilogram olduğunu bildirdi.
Bilimsel Tavukçuluk Derneği Türkiye Şubesinin Ortaköy Princess Otel’de düzenlediği "Bilinen yumurtanın bilinmeyen yönleri" konulu sempozyumun açış konuşmasını yapan Eker, bu toplantının yumurta ile ilgili meşhur yanlışları
düzeltmede etkili olması dileğinde bulundu.
Eker, sosyal faktörler, rekabet duygusu, şehir yaşantısı, trafik ve diğer faktörler ile bunların yarattığı stresin hormonal mekanizma üzerindeki etkilerin de bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Bunların suçu yok
mu? Bunlar suçsuz mu? Bu soruların cevabını vermemiz lazım. Bir şeyi ortaya çıkarıp ’kırmızı et yemeyin kolesterol artar, yumurta yemeyin kolesterol artar’ demeye ben en başından beri karşıyım" diye konuştu.
-"HASTALARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ"-
Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez de yumurta yenmesi konusunda doktorların insanları adeta takıntılı hale getirdiklerini ifade ederek, "’Ben söze hastalarımızdan özür dileyerek başlamak istiyorum. Yıllarca hastalara ’pastanın üzerine sürülen yumurta bile zararlı sakın yemeyin’ dedik. İnsanlara ’yumurta yemeyin’ derken nelerden mahrum ettiğimizi düşünürsek bu özür çok önemli" dedi.
Tıbbın pozitif bir bilim olmadığını, doğru bilinenlerin yıllar sonra yanlış çıkabildiğini anlatan Prof. Dr. Sönmez, "Yıllarca verdiğimiz dozu çok fazla çok eksik diyebiliyoruz. İnsanlar bizi bağışlamak zorunda. Yıllarca yaptığım bir ameliyatı bir başkası çıkıyor ’sonuçları fiyasko’ diyebiliyor" şeklinde konuştu.
Kolesterolün yapı taşı olduğunu, çocuklukta büyümek, yaşlılıkta da nörolojik sistemin korunması için gerekli olduğunu vurgulayan Sönmez, bir besini yasak etmeden önce yarar-zarar hesabının iyi yapılması gerektiğini aktardı.
Prof. Dr. Sönmez, yumurta ile ilgili yapılan çalışmaların sonucunda yumurta yemenin insanlarda kan kolesterol seviyesinde önemli bir artış meydana getirmediği gibi, iyi huylu kolesterolde düşmeye neden olduğunun anlaşıldığını kaydetti.
Prof. Dr. Sönmez, gebelerde ve çocuklarda günde bir yumurta tüketmenin çok gerekli olduğuna işaret ederek, "Bilim adamlarından beklediğimiz çok önemli bir çalışma var. Bu da omega 3 oranı yüksek yumurta üretilmesidir" dedi.
40 yaşından sonra herkesin günde bir miligram balık yağı olan omega 3’ü almaları gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Sönmez, "Lütfen erişkinler haftada 3-4 yumurta yesinler. Anneler de çocuklarına fast food yerine günde bir yumurta
yedirsinler" diye konuştu.
Prof. Dr. Sönmez, ayrıca Dernek Başkanı Rüveyda Akbay’a biri yumurta yiyen, diğer hiç yemeyen 2 köy tespit ederek, bir tarama çalışması yapılması konusunda ortak çalışma teklif etti.
Bu köylerde yaşayanların bir yıl kan yağlarının kontrol edilerek gerçekleştirilecek çalışmanın masraflarını Memorial Hastanesi’nin üstlenebileceğini belirten Prof. Dr. Sönmez’in teklifini Akbay, çok olumlu bularak kabul etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
profesörün, Ünlü, yumurta, özrü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
RÜYADA YUMURTA GÖRMEK, YUMURTA YEMEK Lcia Rüya Tabirleri 0 07 Kasım 2014 20:14
Profesörün ölümüne soruşturma System Haber Arşivi 0 05 Eylül 2010 14:23
Profesörün hayatını karartan imza Lucifer Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2010 17:46
Profesörün biri bir gün... LuisCode Genel Paylaşım 1 29 Mayıs 2006 22:23