IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Aralık 2008, 11:02   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aytaç Durak AKP'den istifa etti




ADANA Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Aytaç Durak, AKP'den istifa etti.

Durak yaptığı açıklamada, "300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz' demek, öncelikle o insana yıllardır oylarıyla destek veren Adana halkına hakarettir" dedi.

Durak'ın istifası bu sabah önce oğluna ait yerel Çukurova TV'de duyuruldu. Ardından Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu aracılığıyla Aytaç Durak'ın AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 1 Aralık 2008 tarihli istifa dilekçesi açıklandı. Durak'ın istifa dilekçesi şöyle:

"Sayın Genel Başkanım; 5 yıl önce bir dönem için partinizden aday yapılmamı talep etmiştim. Sağolun bana güvendiniz. İnşallah güveninize layık olmuşumdur. 5 yıl bitti ancak, bir takım gerekçelerden dolayı AKP üyeliğinden istifa ediyorum. Bilgilerinize arz eder, saygılar sunarım."

Adana'da 4 dönemden bu yana başkanlık koltuğunda oturan Aytaç Durak, 1984'te ANAP'tan ilk kez seçildi. Bir dönem DYP'de yer alan Durak, son seçimlere AKP rozeti ile girdi. 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olma hazırlıklarının işaretini veren Durak'ın adı geçtiğimiz ay önce CHP'de, sonra da DP'de konuşuldu.

"TEMAYÜL YOKLAMASI HALKA VE BANA HAKARETTİR"

AKP ile yollarını ayırdığını açıklayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, istifasına ilişkin gerekçe olarak AKP'nin 3 Aralık'ta il teşkilatı nezdinde yapılacak 'temayül yoklamasını' gösterdi. İstifaya dönük ilk yazılı açıklamasında AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği istifa dilekçesini açıklayan Durak, ikinci yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Görevini halktan aldığı destekle sürdüren ve belediyecilikte markalaşan bir insana, '300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz' demek öncelikle o insana yıllardır oylarıyla destek veren Adana halkına hakarettir. Böyle bir tutum ve yaklaşımı şahsım ve hemşehrilerim adına kabul etmem söz konusu olamazdı."

AKP'YE MEYDAN OKUDU

Bazı internet siteleri ve ajanslarca istifasıyla ilgili yakıştırmalarda bulunulduğunu kaydeden Durak, 1999 yerel seçim sonuçlarını hatırlatarak AKP'ye meydan okuyup şöyle devam etti:

"Her seçim partiler üstü oyu kanıtlanmış bir belediye başkanının, örneğin; iki seçimin bir arada yapıldığı 1999'da Türkiye'de birinci olan DSP, Adana'da da birinci olarak 5 milletvekili ile iki ilçeden büyüğünü yani Seyhan Belediye Başkanlığı'nı kazandı. İkinci gelen parti MHP, 4 milletvekili ve ikinci büyük ilçe olan Yüreğir Belediyesi'ni kazandı. O dönem mensubu bulunduğum Anavatan Partisi ise iki milletvekili ve belediye meclisinde sadece iki üye ile yetinmek zorunda kalırken, Adana halkı bitişik sandıkta çok büyük bir farkla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tercihini benden yana kullandı."

Durak'ın istifasından 1 gün önce AKP Adana İl Başkanı Mustafa Attaroğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak üzere görevinden istifa ederken, kendisi de CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2 hafta önce gündeme getirdiği Durak'a yönelik 'imar rantı' iddiaları üzerine basın toplantısı yapıp, iddiaları yanıtlamıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akpden, aytac, durak, etti, istifa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aytaç Durak Desmont Tarih / Siyaset 0 23 Kasım 2014 14:05
Aytaç Durak beraat etti PassioN Haber Arşivi 0 02 Mayıs 2012 21:38