IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2008, 13:31   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin En Güzel Annesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ebru Şallı Tan'a 24 saat yetmiyor. Spor, program, kitap ve aynı zamanda çok iyi bir anne.

Ebru Şallı Tan ve oğlu Beren Mother and Baby dergisinin bu haftaki konuğu oldu. Ebru Şallı Tan’a 24 saat yetmiyor! Spor yapıyor, program yapıyor, kitap yazıyor. Bir de tabii çok iyi bir anne. .

Oğlu Beren ile aralarında çok güzel bir dil var. Beren biraz mızmızlandı mı annesiyle göz göze geliyorlar ve Beren hemen gülüp oynamaya devam ediveriyor. Ya da Bazen “Bero’nun” esprilerinden bir tek annesi anlıyor ve yine göz göze gelip kıkırdıyorlar.

Sağlıklı yaşam konusundaki söylemek istedikleriniz…

Sağlıklı beslenme benim için bir yaşam şekli haline geldi. Bence öyle de olmalı. Çünkü zorla olmuyor. Bir yaşam biçimi haline gelmeli. Örneğin pilates yapmak, spor yapmak benim için su içmek, ekmek yemek kadar doğal.
Zorlama yok anlayacağınız. Sağlıklı yaşama gelince, o zaten küçüklüğümden beri merak ettiğim ve araştırdığım bir konu. Sizce hangi çocuk elma yerken ‘Acaba bunun içinde ne var? Hangi vitaminler, maddeler var?’ diye düşünür? Ben düşünüyordum işte… 12 yaşında kirazda nikopen olduğunu bilen bir çocuktum örneğin. İlgimi çekiyordu, okuyup araştırıyordum. Okudukça, araştırdıkça da tabii daha çok bilgiye sahip oldum.

Beren nasıl besinler tüketiyor?

Siz hiç elinde yeşilbiberle dolaşan bir çocuk gördünüz mü?! İşte Beren, bunu yapıyor. Tüm sebzeleri yiyor. Çocuk nasıl alışırsa yaşamı boyunca öyle gidiyor. Arada abur cubur da yiyor tabii. Ama dikkat ediyorum ve Bero’ya çok ağır kızartma vermiyorum.

Karakterli bir çocuk Beren. En belirgin özellikleri nedir?

Zaman zaman inatçı olabiliyor. Ama her çocukta vardır inatçılık, bizimki çok değil. İnsanları çok seviyor, çok insancıl. Sosyal yaklaşımı güzel.
Aktif bir çocuk Bero. 2.5 yaşından beri tenis oynuyor. Babası onu profsyonel tenisçi yapacağa benziyor. O da çok seviyor. Tabii sporcu aileden sporcu bir çocuğun çıkması çok normal. Kayak yapıyor, yüzüyor... Şimdilik çok sportif bir çocuk, bakalım…

Devamlı çalışıyorsunuz

Evet, çalışmayı çok seviyorum. Ben çalışmadan motive olabilecek biri değilim. Çalışmayı çok seviyorum. Evde zaman geçirmeyi de çok seviyorum ama çalşmadan yapamam. Eşim de bana bu konuda çok destektir sağ olsun.
Yeni şeyler üretip onları insanlarla paylaşmayı seviyorum. Pilates bunlardan biri oldu. Daha önce kurslara gidip yemek yapmak konusunda eğitim almıştım. Yemek programları o şekilde başladı. Bir yandan da spor alanında pilatesi profosyonelliğe dönüştürdüm. Bana çok güzel şeyler kattı, olumlu dönüşler alıyorum.

Programımda pilatesin yanı sıra bebek mamaları, çocuk yemekleri yapıyorum Seyirciler de çok istekli. Herkesin tepkisi çok güzel.

İkinci çocuk düşünüyor musunuz?

Olabilir. Neden olmasın. Beren biraz daha büyüsün... Çocuk zor, hem çalışıp hem ev yaşantısı meşaketli bir şey. Özveri istiyor ve özellikle anneden çok şey götürüyor. Ama Beren için bir kardeşin olması güzel olur, bu yüzden çocuk düşünüyoruz.

Son olarak annelerimize ne söylemek istersiniz?

Özellikle emzirme dönemlerinde bol su için. Su çok önemli. Özellikle emzirirken bol sulu gıdalar tüketin. Sebze, rezene çayları, bitki çayları…

Nikotinli içeceklerden de uzak durun. Tabii stresten de! Çünkü stres de mutsuzluk da çocuğa geçiyor.

Eşler de yardım etsin. Örneğin siz, sütünüzü sağınca baba besleyebilir. Sağ olsun Harun bunu yapıyordu.

Ebru Şallı Tan ve oğlu Berke


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kaynak: Mother and Baby

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
annesi, gÜzel, türkiyenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ve Cem Garipoğlu'nun annesi Türkiye'de Lucifer Haber Arşivi 0 28 Nisan 2010 06:06